В Україні хочуть ввести два автотехпаспорти: на керування і на розпорядження

admin 05.05.2015 10:49 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Через подвійне зростання викрадень авто пропонується підвищити відповідальність осіб, винних у незаконному обігу автомобілів (незаконне заволодіння, знищення або підробка агрегатів; збут майна, одержаного СПД злочинним шляхом).


Дана проблема – не тільки власників автомобілів, але і страхових компаній, офіційних дилерів і банків. Згідно зі статистикою страхової компанії, більшість знайдених автомобілів – це ті, які спеціально шукали власники з використанням працівників МВС. В інших випадках міліція досить пасивна в розшуку викрадених машин.

Експерти пропонують, відкрити бази даних ДАІ «Автомобіль» та Єдиного держреєстру МВС, де є інформація про всіх викрадених автомобілях. Друге – це зробити два техпаспорта – малий (який дає право на керування ТЗ) і великий (право на розпорядження ТЗ, у тому числі продаж).

А найголовніше – посилити ступінь відповідальності для викрадачів автомобілів, підвищення відповідальності для людей, які переробляють номерні агрегати автомобілів (на цей час – штраф) і за придбання, продажу майна, яке раніше було вкрадено.

За словами генерального директора ВААІД Олега Назаренко, в Україні штраф за викрадення – 17 тис. грн. або позбавлення волі від трьох до п’яти років, а у найближчих країнах – від 2 до 7 років позбавлення волі без можливості сплатити штраф

Businessua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат