IT-спеціалісти - найбільш потрібна професія сьогодення (ДОСЛІДЖЕННЯ)

admin 13.01.2015 10:45 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Кожна п’ята вакансія у великому місті – для Айтішника.

Про те, як криза вплинула на цю сферу – у дослідженні Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Структура попиту і пропозиції на ринку праці за проф. спеціалізаціями протягом багатьох років лишається практично незмінною. Тим не менше, у постійному змаганні лідерів проф. сфер «Продажі» та «Інформаційні технології» в 2014 році першість за кількістю вакансій отримали програмісти і системні адміністратори. Також у ТОП-10 за кількістю вакансій увійшли традиційні проф. сфери: «Маркетинг, реклама, PR», «Адміністративний персонал» і «Банки, інвестиції, лізинг».

Перелік лідерів за кількістю резюме також виглядає традиційно: молоді спеціалісти (частка їх резюме збільшилася з 12% у 2013 році до 22% у 2014), спеціалісти з продажу, програмісти і системні адміністратори, бухгалтери і фінансисти. Експерт Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Ольга Кухарук так коментує ситуацію: «Якщо говорити про ринок праці загалом, то глобально не постраждала тільки одна проф. сфера — «Інформаційні технології», та й то, лише її частина, що займається аутсорсинг-розробками. Вітчизняні розробники, телеком і підтримка все ж, хоча й меншою мірою, але вимушені були скорочувати як кількість працівників, які вже працюють, так і набір нових. У інших проф. сферах ситуація аналогічна — ринок реагує на кризу. При цьому знижується не тільки кількість, але і якість вакансій. Так, компанії готові брати на роботу менш кваліфікованих спеціалістів, або ж об’єднувати кілька вакансій в одну, скорочувати рівень оплати новому спеціалісту. Крім того, збільшилася кількість пропозицій для роботи за кордоном (особливо часто такі вакансії зустрічаються для виробничих спеціалістів). Такі пропозиції були і раніше, але на тлі зниження вітчизняних вакансій стали більш помітними. При цьому кваліфікованих спеціалістів у виробничій сфері готові брати на роботу як країни СНД, так і країни ЄС. Загалом ринок праці не збирається здаватися і бореться за своє виживання».

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в грудні 2014 року.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат