Науково обгрунтовані поради, як стати впевненим у собі

admin 03.09.2014 16:08 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Правильна постава, музика з басами, іноземні мови та розтяжка – це може допомогти стати впевненішим у собі.

Вісім науково обґрунтованих порад зібрало видання The Huffington Post, пише Українська правда. Життя.

Людина, в якої пряма постава, сигналізує оточуючим, що вона впевнена в собі. Експерти ж кажуть, упевнена поза додає рішучості самій людині.

Як стверджує соціальний психолог та дослідниця мови тіла Емі Кадді, ставши у "позу влади", навіть коли насправді нам бракує впевненості, ми впливаємо на рівень кортизолу і тестостерону в мозку. Зробивши вигляд, ніби ми впевнені, ми збільшуємо свої шанси на успіх.

Дослідники ж зі Школи менеджменту Келлог Північно-Західного Університету в США з'ясували, що рішучості та впевненості може додавати людині музика. На їхню думку, перед співбесідою чи доленосним побаченням варто слухати композиції, де багато басів, як то In Da Club репера 50 Cent.

Як пише Journal of Experimental Social Psychology, також дуже корисно згадувати моменти, коли ми були на висоті – виголосили прекрасну промову, блискучо пройшли співбесіду.

Додають упевненості в собі й ранкові ритуали з догляду за собою, хай це і може здатися проявом марнославства.

Багато хто вірить у "щасливе вбрання" – і недарма. Науковці Школи менеджменту Келлог підтвердили: одяг дуже впливає на те, наскільки впевненими ми почуваємося. Під час одного експерименту дослідники одягли частину добровольців у білі медичні халати. Саме ця група показала кращі результати під час запропонованих тестів.

Тим, хто заздрить розкішному волоссю, промовистим очам чи сліпучій усмішці якоїсь зірки, та шкодує, що в них такого нема, психологи пропонують одну корисну вправу. Як пише журнал Personal Relationships, варто занотувати, які позитивні якості, навпаки, є як у кумира, так і в самої людини. Це додасть впевненості та мотивації до самовдосконалення.

Стати впевненішим, спокійнішим, щасливішим та покращити свою поставу допомагають вправи на розтяжку.

"Це тому, що розтяжка поліпшує циркуляцію крові, що робить організм здоровішим та надсилає кисень до вашого мозку для ясніших думок та сонячнішого настрою", - сказала експерт із валеології Пеггі Холл журналові SELF.

Роботу варто давати не лише м'язам, а й мізкам. Вивчаючи іноземну мову, згадуючи алгебру або відвідуючи мистецькі заняття, ми стаємо більш задоволені своїм життям та самим и собою.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат