Компромат: Шахрайські витівки молодого Вови Путіна

admin 27.08.2014 12:46 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

У мережі Facebook оприлюднені документи покійної Марини Сальє, яка у 1992 році розслідувала діяльність Путіна на посаді голови Комітету з зовнішньоекономічних зв’язків мерії Санкт-Петербурга


Документи були опубліковані на сторінці Сальє у Facebook   її однодумцями, у тому числі, координатором ГО «Ліга виборниць» Тетяною Дорутіною. Сама Марина Сальє нещодавно померла від інфаркту у Санкт-Петербурзі. У 1992 році вона очолювала спеціальну комісію з розслідування діяльності Комітету з зовнішньоекономічних зв’язків, головою якого тоді був Володимир Путін. Після того, як у 2000 році фігурант розслідування став президентом РФ, Сальє переїхала до села у Псковській області, однак документи з висновками комісії збереглися.

Висновки ж були наступними: «В лучшем случае здесь имеет место безответственность и некомпетентность работников и руководителей комитета по внешним связям мэрии, непростительные в ситуации острого продовольственного кризиса. В худшем случае можно предположить о спекуляции на бедственном положении населения города, не обеспеченного необходимым продовольствием», – цитує документи NEWSru.com.

Відзначимо, що ситуація з харчами у СПб тоді дійсно була нерадісна: через нехватку продуктів у той період у «північній столиці» були введені продуктові картки. У той же період Володимир Путін разом із своїм заступником Олександром Анікіним уклали договори на продаж за кордон рідкоземельних металів та іншої сировини за кордон в обмін на постачання у Санкт-Петербург м’яса, птиці та інших дефіцитних на той момент харчових продуктів.

Однак продукти до Петербургу так і не доїхали, і «північна столиця» була змушена і далі сидіти на картках. Під час розслідування комісія Сальє виявила, що Путін з Анікіним продали за кордон 750 000 кубометрів лісу, 150 000 тонн нафтопродуктів та 14 тонн рідкоземельних металів на загальну суму близько $100   млн. При цьому договори укладалися з фірмами-одноденками, а ціни були занижені щонайменше у десятки разів.

На довершення усього, виявилося, що згідно з законом путінський Комітет взагалі не мав жодних повноважень видавати ліцензії на продаж за кордон палива та рідкоземельних металів. З чого цілком логічно випливало, що комісія має справу зі звичайним шахрайством та протизаконною наживою шляхом використання службового стану.

Тоді ж головний держінспектор Росії Юрій Болдирєв написав листа міністру зовнішніх економічних зв’язків РФ Петру Авену про необхідність звільнення Путіна з посади голови Комітету з зовнішньоекономічних зв’язків петербурзької мерії. «Прошу Вас не рассматривать вопрос о назначении Путина В.В. на какие-либо иные должности впредь до рассмотрения этих материалов Контрольным управлением», – йдеться у листі.

Однак з невідомих причин (Марина Сальє висловлювала думку, що через заступництво тодішнього пітерського мера Анатолія Собчака) вищі інстанції виводи комісії похерили, і замість в’язничного строку за шахрайство Володимир Путін залишився там, де й був. А невдовзі і взагалі різко пішов угору: переїхав до Москви, де послідовно займав посади заступника голови АП, директора ФСБ і врешті-решт прем’єр-міністра. Утім, у книжці «От первого лица. Разговоры с Владимиром Путиным», виданій у 2000 році, Володимир Володимирович таки вирішив за потрібне виправдатися за старий скандал і розповів широкому загалу, що, мовляв, у всьому винні недобросовісні фірми-постачальники, які не прислали до голодного Петербурга харчі у повному обсязі.

І ось тепер, коли тема закордонних харчів з невмолимою невідворотністю спливає у Росії знов, Марина Сальє з того світу нагадує співвітчизникам, що з Путіним це трапляється не вперше. Чи зволить колишній фігурант розслідування, а нині Президент всєя РФ, прокоментувати появу давно забутих документів – побачимо найближчим часом. Хоча, чесно кажучи, малоймовірно, що Володимир Володимирович відгукнеться – не царська це справа. А от що невдовзі росіян чекає ціла низка палких виступів депутатів Держдуми з вимаганнями негайно заборонити у Росії буржуазний Facebook, який згубно впливає на високу духовність «русского мира» усілякими ліберальними збоченнями (наприклад, публікаціями документальних доказів, які нахабно плямують світлий образ Вождя), – так то вже й до бабки не ходи. Будуть виступи, будуть. Залишається лише укладати парі, хто почне першим: важка артилерія у особі Жириновського-Мілонова-Мізуліної, чи то персонажі менш популярні – на кшталт борця з презервативами Антона Бєлякова? Бєляковим бо теж чим живитися треба: не все ж самим монстрам перед царем вислужуватися. А так, дивись, виділять із царського плеча спецпайок із закордонними консервами. Головне, щоб не з тими, що у 1992 році до Пітера не довезли…

pic.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат