Стопфейк: через Закарпаття танки Т-72 з Угорщини не проїжджали (ФОТО)

admin 15.08.2014 09:39 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Посилаючись на сумнівний угорський сайт російські ЗМІ на чолі з державним "Россия 24" народили чергову "сенсацію" - нібито через Закарпаття в зону АТО прямують танки з Угорщини.


Однак цю висмоктану з пальця новину не підхопив жодний інший угорський сайт, а інших свідків переміщення 58 колишніх радянських танків Т-72 через український кордон не знайшлося.
Інформація про колишні радянські танки спочатку з'явилася на угорському сайті   Hidfo.net (на фото). Там йшлося про те, що жителі міста Ніредьгаза побачили цілий ешелон зі старими радянськими танками модифікації Т-72 (1970-х років випуску). Видання стверджувало, що потяг з бронетехнікою нібито прямував на Україну. А про це очевидці дізналися просто з розкладу поїздів!
Також кореспонденти видання взялися за власне журналістське розслідування і виявили цілу корупційну схему. Нібито міністерство оборони Угорщини реалізувало бронетехніку через якесь "уповноважене агентство" всього за 10 відсотків від ринкової вартості озброєння, тобто за ціною брухту.
В принципі нічого дивного у цьому немає. Угорщина скасувала військовий призов у 2004 році, і тепер збройні сили складаються з 19 тисяч військовослужбовців, зменшившись більш ніж у сім разів. Відповідно, стара техніка стала непотрібним баластом для країни члена НАТО.
Представник міністерства оборони Золтан Борбіро ще у липні 2013 року повідомив, що винищувачі МІГ-29, що знаходяться в Угорщині, а також танки Т-72, інша військова техніка, а також обмундирування будуть виставлені на продаж до кінця року. До того, у 2005 році Угорщина продала 77 з наявних 180 радянських танків Т-72 до Іраку, де після повалення режиму Саддама Хусейна збройні сили були сформовані заново.
Однак в Україну старі Т-72 не потрапляли. Прийнаймні ешалон з танками мав пересікти кордон у Чопі і попрямувати до Ужгорода. Дуже дивно було б, аби такую "дрібницю" ніхто із закарпатців не побачив. Таким чином чергова спроба російської дезінформації вийшла явно невдалою.



Мукачево.Net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат