Після прем’єри у Страсбурзі В’ячеслав Бігун привезе свої кінофільми до рідного Тячева

admin 08.07.2014 11:36 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

24 червня відомий професійний юрист та кінорежисер родом із Тячева В’ячеслав Бігун презентував у столиці Європи – Страсбурзі (Франція) – дві свої кінострічки.


Одна з них - історична драма «Мати. В ім’я мільйонів» (за мотивами оповідання Олександра Довженка), друга - “Пенальті правосуддя” із серії “Україна в Суді” – про те, як українець відстояв свої права у Європейському Суді з прав людини.

Фільм «Мати» знято в Естонії за участі знімальної групи та акторського складу з близько 20 країн. Він   присвячений понад 10 мільйонам українців, які померли під час Голодомору та Другої світової війни, серед яких було багато матерів. Співпродюсером кінокартини стала Балтійська школа кінематографії та ЗМІ (Таллін, Естонія).

Стрічка здобула перший приз з-поміж 50 фільмів, представлених на фестивалі Балтійської школи   кінематографії та ЗМІ.

Наступної суботи, 12 липня, обидва фільми можна буде переглянути у рідному для В’ячеслава Бігуна Тячеві,   в міському кінотеатрі. Цей показ стане своєрідним подарунком нашого земляка рідному місту.

Участь у заході візьме й виконавиця головної ролі у фільмі «Мати», акторка Національного театру ім. І.Франка Леся Липчук.

Отже, тячівська прем’єра фільмів В’ячеслава Бігуна відбудеться 12 липня, о 18.00, у кінотеатрі ім. Т.Шевченка. Вхід вільний.

http://www.tyachiv.com.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат