Кожен четвертий опитаний українець, який пережив кризу, жаліється на погіршення свого становища

admin 22.05.2014 13:34 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Кожен другий офісний український співробітник упевнений: його фінансове становище погіршилось у порівнянні з докризовим періодом.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна.

Так, виявилося, що тільки половина офісних працівників можуть похвалитися тим, що навіть не зважаючи на всі потрясіння цієї зими і весни, їх зарплата залишилася на колишньому рівні. Ще 4% потрапили в розряд щасливчиків, яким зарплату навіть підняли, у решти з'явилися ті чи інші проблеми з заробітком.

За оцінками половини працівників, які мають стаж більше 5 років, їхнє фінансове становище значно погіршилось у порівнянні з 2007 роком, причому погіршення відбулися в результаті кризи. А ось позитивних змін у матеріальному становищі суттєво менше: тільки один із п’яти працівників заявляє, що його справи пішли вгору.

Як виявилось, у переважної більшості опитаних задоволеність життям так або інакше пов’язана з економічною ситуацією. А "завдяки" економічній кризі кожен другий співробітник став менш задоволений своїм життям. І це не дивно, адже в половині випадків підвищилося загальне завантаження, а 45% працівників відзначають також і погіршення робочої ситуації.

Більше за те, економічна криза негативно позначилася і на здоров’ї українських працівників, чия трудова діяльність припадала на той період. Постійний стрес, непосильне навантаження, нестача часу на себе — все це призвело до погіршення здоров’я майже в 40% "офісного планктону".

Тим не менше, спостерігаються і не лише негативні наслідки кризи. Зокрема, 29% офісних працівників відзначають позитивні зміни в соціально-професійному статусі. З іншого боку, далеко не всім настільки пощастило: кожен четвертий опитаний, який пережив кризу, жаліється на погіршення свого становища, а статус 28% працівників лишився без змін.

А ось стосунки в сім’ї погіршились у кожного п’ятого "білого комірця", який у період нестабільної ситуації на українському ринку був вимушений вести трудову діяльність.

Половина офісних співробітників і так грішить тим, що жертвує особистим життям заради кар’єри, що явно не тішить близьких людей. Більше за те, у період кризи на сім’ю залишалось навіть менше часу. А до того ж не варто забувати, що надійний тил — це запорука успіху.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром порталу hh.ua в січні 2014 року. Загалом було опитано 1486 респондентів.

Українська правда. Життя

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат