Закарпатські банки кажуть, що зацікавлені випускниками УжНУ

admin 28.03.2013 11:37 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Кафедра фінансів і банківської справи Інституту економіки та міжнародних відносин провела науково-практичний семінар «Теоретичні та прикладні аспекти проблематики функціонування банківських та парабанківських установ Закарпаття».

Йшлося про розвиток фінансово-кредитної системи Закарпаття, а також співпрацю науковців, студентів УжНУ з банківськими установами, страховими компаніями і кредитними спілками краю.
Учасниками семінару були представники 11 банківських установ регіону, серед яких керівники НБУ «Комінвестбанку», «Державного експортно-імпортного банку України», «Приватбанку», «Укргазбанку», «Ощадбанку», «Брокбізнесбанку», «Райффайзен Банку Аваль».
Програма семінару включала тенденції розвитку банківської системи Закарпаття у посткризовий період, суть та перспективи розвитку регіональної банківської системи, емпіричні підходи до оцінки кадрового потенціалу, напрямки розвитку страхового ринку та кредитних спілок регіону. Обговорили також питання активізації співпраці банків, страхових компаній та кредитних спілок з кафедрою фінансів і банківської справи УжНУ. «Регіональна банківська система є невід’ємною складовою господарського розвитку регіону. Від того, наскільки ефективно банки будуть виконувати покладені на них завдання, залежить результативність і фінансова стабільність краю», — зазначила Віра Варцаба, к. е. н., доцент, завідувач кафедрою фінансів і банківської сфери під час науково-практичного семінару.
Керівник Ужгородського головного відділення КБ «Приватбанк» Орбан Леся (яка, до речі, є випускницею кафедри) зазначила, що сьогодні важливими вимогами при прийнятті на роботу є знання та використання ІТ-технологій та соціальних мереж, а також вміння швидко адаптуватися до змін, комунікативність, витривалість, адекватне реагування на нестандартні ситуації. Також, вона погодилася з пропозицією завідувача кафедри Варцаби В.І. розглянути можливість відкриття навчально-тренувального відділення «Приватбанку» на базі Інституту економіки та міжнародних відносин.
Банкіри констатують, що сьогодні рівень освіти в економічній галузі погіршився, а в працівників через зниження оплати праці немає стимулу до ефективної роботи. «Вважаю, що студент повинен готуватися до роботи вже з навчання. Хочеться бачити здібних, талановитих, і найважливіше — порядних, бо під час роботи з грошима завжди є певна спокуса», — вважає Тетяна Ознобкіна, директор закарпатської філії «Брокбізнесбанк».
Потрібно підвищувати фінансову грамотність населення, оскільки неосвіченість призводить до негативних наслідків, розповіла під час доповіді Вікторія Стойка, к.е.н., доцент кафедри фінансів і банківської справи. Віра Варцаба, у свою чергу зазначила, що вже давно існують ідеї про відкриття «гарячої лінії», де громадян могли би консультувати магістранти чи спеціалісти УжНУ. Наразі тривають перемовини і з директорами шкіл з метою запровадження предмету «фінансова самоосвіта». Подібна діяльність серед школярів, студентів, людей різних професій однозначно покращить рівень обізнаності у банківській сфері.
Підводячи підсумки семінару, завідувач кафедрою фінансів і банківської справи Варцаба В.І. зазначила, що такі зустрічі науковців і практиків є актуальними та стратегічно важливими. «В основу стратегії кафедри ми ставимо забезпечення конкурентного позиціювання нашого випускника на ринку освітніх послуг та ринку праці. Цього можна досягти завдяки впровадженню інноваційних технологій навчання, суттєвому посиленню науково-дослідної складової, виховання у студентів вміння адаптації до змін у світлі нових вимог сьогодення. Запрошуємо охочих до постійної співпраці під девізом «Країна без науки не має майбутнього».

Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ.

UA-SLOVO.NET

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат