Зима вразить кількістю снігу й триватиме до квітня - синоптики

admin 30.09.2013 12:06 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Синоптики поділилися своїми прогнозами на цьогорічну зиму. Передбачення в дечому розходяться, але більшість з них переконані, що снігу буде багато та й морозом скує надовго, йдеться в статті ТСН.

"Очікується надзвичайна кількість опадів – снігів, дощів, а також сильні вітри. Але підстав очікувати дуже низьких температур та сильних морозів немає", - розповіла Координатор програми щодо зміни клімату Національного екологічного центру України Марія Сторчило. Експерт переконана, що цьогорічна зима вразить кожного кількістю опадів.   Нинішня зима протримається аж до квітня.

Натомість американський метеоролог Джо Бастарді впевнений, що зима в Європі буде найхолоднішою за останні 100 років. Він розповів, що континент накриє так званий "блокувальний циклон", а також цьому сприятиме зниження активності Сонця. Аналогічної думки дотримується й німецький синоптик Домінік Юнг.

З іншого боку, в українському Гідрометцентрі впевнені, що робити якісь прогнози рано. Максимум, що можна приблизно говорити – 10 днів наперед. "Більш віддалені прогнози робити важко, бо все швидко змінюється, і прогнози не справджуються", - впевнений Анатолій Прокопенко, заступник директора Українського гідрометеорологічного центру.

Нагадаємо, що "народний синоптик" розповів про аномальні снігопади та пізню весну. Народний спеціаліст переконаний, що 30-градусні морози Україні не загрожують.


Експрес онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат