До депресії схильні 350 мільйонів мешканців землі

admin 10.10.2012 14:54 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

У всьому світі від депресії страждають більше 350 мільйонів чоловік, або 5 відсотків населення планети у всіх вікових групах і спільнотах.

Як зазначили експерти ВООЗ, незважаючи на наявність відомих ефективних видів лікування депресії, у більшості країн доступ до лікування залишається проблемою, а в деяких країнах таке лікування отримують менше 10 відсотків нужденних в ньому людей, повідомляють Вести.ru.

Депресія може викликати захворювання внутрішніх органів, впливати на розвиток інших психічних розладів, стати причиною суїциду.

"До 2020 року, за прогнозом ВООЗ, депресія посяде друге місце після серцево-судинних захворювань", - відзначає головний психіатр МОЗ Росії Зураб Кекелідзе.

На його думку, в рамках допомоги хворим на психічні та психосоматичні захворюваннями є серйозна дилема. Лікар пояснив: "З одного боку, ми повинні їм допомагати, з іншого боку, це стигматизує їх".

За його словами, мається на увазі неготовність суспільства рівноправно сприймати таких хворих.

Зураб Кекелідзе також звернув увагу на те, що з часом таких хворих буде все більше, тому що населення планети старіє, набуваючи з віком мозкових змін.

На його думку, у цьому зв'язку необхідно розвивати біологічну, клінічну і соціальну психіатрію.

Українська правда. Життя

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат