На Закарпатті вкрито чергового шанувальника путінського режиму

СБУ 05.09.2023 21:06 ЗДОРОВ'Я

За даними слідства, у протиправній діяльності підозрюється мешканець Ужгородського району. У соціальних мережах він проводив інформаційно-підривну діяльність проти України. Зокрема, зловмисник публічно виправдовував російську агресію та публікував дописи на підтримку дій рашистів.

У публікаціях йшлося про те, що начебто Україна обстрілює мирне населення та намагається знищити російськомовних громадян. У поширюваних дописах наша країна обвинувачувалася у «розпалюванні безрозсудної антиросійськості», а винними у повномасштабному вторгненні рф визнавалися треті країни.

«Інформаційні приводи» брав, здебільшого, з пропагандистських ресурсів.

Служба безпеки України ініціювала проведення судово-лінгвістичної експертизи, яка підтвердила наявність у поширюваних дописах публічних виправдовувань збройної агресії рф.

У ході слідчих дій співробітники СБУ отримали доступ до мобільного телефону агітатора, з якого він репостив деструктивний контент.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

СБУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат