На Закарпатті прикордонники затримали двох переправників та 15 чоловіків

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України 21.08.2023 14:05 ЗДОРОВ'Я

Прикордонники Мукачівського загону відділу "Яблунівка" затримали двох переправників, які намагалися переправити до Румунії п'ятьох чоловіків.

За свої послуги 65-річний організатор та його 54-річний поплічник планували отримати 16 тисяч доларів США. Зловмисників затримали, коли один із «клієнтів» передавав їм частину коштів у розмірі 4 тисяч доларів США.

За місцем проживання переправників, у місті Іршава, було проведено обшуки. Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавленням волі до дев’яти років.

Прикордонники Чопського загону затримали десятьох чоловіків, які намагалися незаконно подолати українсько-словацький кордон.

Двох із них викрили на використанні сфальшованих документів прикордонники пункту пропуску «Ужгород». Зокрема, тридцятирічний закарпатець, прямуючи на в’їзд в Україну, надав на контроль паспортний документ, у якому було проставлено відмітки про виїзд на постійне проживання у Чехію та взяття на консульський облік. Обидві відмітки виявилися підробленими. Інший закарпатець прямував на виїзд з України за «липовими» довідкою ВЛК та «Тимчасовим посвідченням військовозобов’язаного».

У пункті пропуску «Малий Березний» відмовили у пропуску на виїзд з України 46-річному киянинові. Разом з паспортним документом чоловік пред’явив на контроль пенсійне посвідчення інваліда 2 групи. Як встановили у ході поглибленої перевірки правоохоронці, воно також виявилося фальшивкою.

Ще чотирьох закарпатців затримали під час їхнього руху до кордону військовослужбовці відділів «Ужгород» і «Великий Березний».

У горах на ділянці відповідальності прикордонних підрозділів «Княгиня» і «Стужиця» зупинили незаконні мандрівки до країн ЄС   жителів Києва, Дніпра і Запоріжжя.

Усіх затриманих доставили у прикордонні підрозділи з метою з’ясування обставин правопорушення та притягнення до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат