На Закарпатті триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації проти кору

02.08.2023 22:54 ЗДОРОВ'Я

У Закарпатській області триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації проти кору серед дитячого населення. До вересня краяни, які з певних причин не зробили щеплення вчасно, можуть це надолужити, - повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Для реалізації кампанії регіон отримав 14 260 доз вакцини проти кору, епідемічного паротиту та краснухи та 1490 доз для щеплень за віком (12 місяців та у 6 років). Активно імунізуються проти кору мешканці громад Міжгірщини, Тячівщини, Ужгородщини та місто Мукачево.

Вакцина, яку використовують медики, жива ослаблена, виготовлена у Нідерландах. До її складу входять актуальні штами вірусів кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Медики планують вакцинувати 11 680 дітей та виконати загалом 14 251 щеплення. До кампанії залучають дітей до 17 років, які не мають жодного щеплення проти кору чи отримали лише першу дозу.

Для максимального захисту від кору необхідно отримати дві дози вакцини. Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень вперше вакцинують дитину у 12 місяців, а в 6 років — планово вдруге.

Якщо у дорослих та підлітків (або у батьків підлітків) є сумніви щодо того, чи хворіли вони на кір або чи були вакциновані проти нього, варто зробити щеплення. Краяни до 18 років можуть щепитися КПК безоплатно.

Дорослі можуть отримати щеплення проти кору лише власним коштом. Зазвичай схема імунізації передбачає введення двох доз вакцини КПК із мінімальним інтервалом у 28 днів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат