Завдяки новому лінійному прискорювачу в Ужгороді, вдалося пролікувати понад тисячу пацієнтів

12.04.2023 21:36 ЗДОРОВ'Я

Понад півтора року в Закарпатському протипухлинному центрі в Ужгороді працює потужний лінійний прискорювач. Завдяки йому медики проводять променеву терапію, не зачіпаючи здорові клітини навколо, повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Для нас, як керівництва області, було принциповим покращення матеріально-технічної бази закладу, що дозволило б ефективніше лікувати онкологічні захворювання у дітей та дорослих і відповідно знижувати рівень захворюваності та смертності серед населення.

Його встановили у відреконструйованому радіологічному корпусі закладу до 30-ї річниці незалежності України. Фахівці пройшли відповідне навчання, і вже наприкінці осені 2021 року за допомогою передового обладнання перші пацієнти розпочали своє лікування.

У 2022 році заклад за власні кошти закупив ще один прискорювач, що дозволило удвічі збільшити кількість пролікованих пацієнтів. Завдяки цьому упродовж минулого року 807 осіб отримали курс променевої терапії, за перші три місяці 2023 року - 287. Для порівняння у 2021 році вдалося пролікувати 311 пацієнтів.

Системно і цілеспрямовано розбудовуємо систему охорони здоров’я краю, щоб закарпатці отримували якісні медичні послуги європейського рівня.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат