СБУ спільно з іноземними колегами блокувала потужний транснаціональний канал контрабанди героїну до

30.03.2019 15:43 ЗДОРОВ'Я

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України та УСБУ в Закарпатській області спільно з правоохоронними органами Румунії та Німеччини провели багатоетапну спецоперацію з викриття та ліквідації потужного міжнародного каналу контрабанди героїну до Європейського Союзу.

У межах міжнародної взаємодії співробітники вітчизняної   спецслужби отримали інформацію про функціонування каналу контрабанди героїну до європейських країн транзитом через територію України.

Оперативники СБУ встановили, що один із активних учасників угруповання планує перемістити оптову партію героїну з облаштованих у прикордонні «транзитних баз» до Європи. Правоохоронці затримали наркокур`єра на Закарпатті напередодні його виїзду до   ЄС. Сьогодні під час санкціонованих обшуків за місцями тимчасового зберігання наркотиків правоохоронці вилучили понад сто двадцять кілограм героїну. За цінами «чорного ринку» вартість виявленого «товару» становить майже десять мільйонів євро.

Ця спецоперація стала черговим етапом знешкодження транснаціонального наркотрафіка, організованого уродженцями однієї із країн Південно-Західної Азії. Раніше після вдалої спецоперації колег із Антинаркотичної служби Румунії та Кримінальної митної служби та Федерального кримінального відомства Німеччини по вилученню понад вісімдесяти кілограм героїну, українські правоохоронці недопустили транзит через Україну ще тридцяти кілограмів тяжких наркотиків.

Служба безпеки України є єдиним національним компетентним органом у сфері протидії міжнародному наркобізнесу та контрабанді наркотиків. Спецпідрозділи СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю і надалі будуть послідовно реалізовувати заходи, спрямовані на зміцнення європейської безпекової системи та недопущення втягнення громадян України у злочинну діяльність.

Прес-центр СБ України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат