На Закарпатті рівень захворюваності на ГРВІ порівняно з минулим тижнем зріс на 52%

30.01.2019 17:41 ЗДОРОВ'Я

Найбільше діти хворіють на Берегівщині, Іршавщині та Рахівщині.

Протягом минулого тижня до медичних закладів Закарпаття із симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРВІ) звернулося 5 тисяч 446 осіб. Показник захворюваності становить 432 на 100 тисяч населення і перевищує визначений епідемічний поріг 427 на 1,3%. Порівняно з попереднім тижнем кількість звернень до медзакладів зросла на 52% (або на 1856 випадків).

60% від усіх захворілих – діти до 17 років, при цьому найінтенсивніші показники захворюваності фіксуються серед дітей від 5 до 14 років (51%).

Географія найбільшого поширення захворюваності дітей – Берегівський, Іршавський та Рахівський райони (70% звернень).

Протягом тижня через респіраторні інфекції госпіталізовано 283 особи. Швидкими тестами підтверджений діагноз грипу «А» у 18 хворих (у тому числі, 11 дітей).

Епідемічні пороги перевищені в 2,9 разів у Воловецькому районі, на 73% – у Міжгірському, на 68% – в Ужгородському, на 22% – у Мукачівському, на 3% у Рахівському районах та на 51% – у м. Ужгород.

Через різке збільшення захворюваності з 28 січня введено карантин у школах м. Ужгород, навчальних закладах відділу охорони здоров’я Ужгородської РДА (крім м. Чоп та Баранинської ОТГ), деяких навчальних закладах Воловецького району. До 4 лютого продовжені канікули в школах Тячівського та Хустського районів (крім м. Хуст).

прес-служба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат