Торік в Ужгороді на туберкульоз захворіли 56 осіб

31.03.2017 14:58 ЗДОРОВ'Я

Під час «круглого столу» до Всесвітнього дня боротьби з захворюванням на туберкульоз, що відбувся в міській раді, йшлося про те, що торік показник обстежень на туберкульоз був 470 на 1000 мешканців, тоді як протягом 2015 року — 580, а в 2014-му ще вищий. Кількість ужгородців, які проходить флюорографічне обстеження легень, дедалі зменшується. Все більше громадян нехтують профоглядом навіть там, де це робити необхідно з огляду на місце і характер роботи.


За даними міського фтизіатра Вікторії Берестовської, протягом минулого року в Ужгороді на туберкульоз захворіли 56 осіб і цей показник тримається на рівні попереднього року. У першому кварталі поточного року вже виявлено 14 хворих. При цьому зростає кількість мультирезистентних форм, тобто стійких до лікування. Їх виявлення може бути пов’язане з поліпшенням лабораторної бази, в обласному центрі діють дві лабораторії, де протягом 45 хвилин можна встановити діагноз.

На жаль, в Ужгороді, як і по регіону загалом, має місце значне зростання дитячої та підліткової захворюваності, що пов’язано насамперед із перебоями постачання вакцини БЦЖ, яка традиційно вводиться новонародженим у пологовому будинку. Все ще доволі високою є смертність від туберкульозу, хоча її рівень трохи знизився.

У минулому році захворів один підліток (мультирезистентна форма), інші є дітьми до однорічного віку. Всі вони — роми. Загалом по області серед захворілих діти-роми складають 33 відсотки.

Вважається, що щеплення БЦЖ —– це 80 відсотків захисту від тяжкої недуги, яка якщо і виникне після щеплення, то перебігатиме в легшій формі. Нині батьки дуже часто відмовляються від щеплень, минулого року Ужгород мав майже найнижчий в області показник охоплення БЦЖ новонароджених, близько 60 відсотків.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат