Із Закарпаття до Євросоюзу під час паводків "пливе" 40% сміття

admin 20.06.2017 21:44 ЗДОРОВ'Я

Понад 20 світових компаній приходило до обласної влади з пропозиціями побудови сучасних переробних заводів.


Під час зібрання в Ужгороді, на якому громадськість та експерти обговорюють актуальні питання поводження із твердими побутовим відходами, очільник Закарпаття Геннадій Москаль зазначив, що питання сміття є дуже актуальним для країни, і вона на сьогодні не знає, що робити ним, яке нараховує чи не мільярди тонн, повідомила прес-служба облради.

"Щодо Закарпаття, то 40% сміття під час паводків "пливе" в країни ЄС. Більше 20 світових компаній приходило з пропозиціями побудови сучасних заводів, однак через недосконалу законодавчу базу ішло від нас з нічим, - наголосив Москаль.

Голова облради Михайло Рівіс додав, що область повинна йти не в полігонну систему, а в переробну, як то зробили Угорщина, Словаччина, Чехія, Австрія, Німеччина та інші, котрі готові поділитися своїм досвідом.

"Переробка сміття - ще й дуже хороший бізнес: країни отримують теплову та електроенергію. Словом, потрібно заохочувати інвестування екологічно безпечних технологій з переробки та утилізації відходів, інакше ми опинимося в глухому куті", - сказав Рівіс.


http://goloskarpat.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат