Ковзанка на «Кірпічці»: попри заборону, діти розважаються на замерзлому озері в Ужгороді

admin 11.01.2017 09:36 ЗДОРОВ'Я

 

Запеклі морози потрохи відступають, через масивні кучугури снігу видно натяк на землю, а синоптики до кінця тижня обіцяють «плюсову» температуру...


Тим часом, діти продовжують насолоджуватись карантином, проводячи його по-зимовому. Санчата та ковзани не випадають із рук малечі.

Проте, під час активного зимового відпочинку слід дотримуватись певних правил поведінки на льоді, аби не сталось непоправного.

Відтак, виконком Ужгородської міськради прийняв рішення про заборону взимку виходити, кататись, ловити рибу на місцевих водоймах, серед яких і так звана «Кірпічка».

Для попередження містян на кожній із водойм були встановлені відповідні таблички.

Незважаючи на це, упродовж тривалого часу ужгородські діти розважаються на замерзлому озері біля ЗОШ №15.

0312.ua відвідав ковзанку на «Кірпічці». Тут протягом останніх морозних днів людно. Діти, дорослі, домашні улюбленці – усі готові підкорити на санках схили озера. Більш майстерні «спортсмени», у свою чергу, не розлучаються із ковзанами. Лід на озері хороший і рівний, тому набрати високу швидкість – не проблема.

«Я приходжу сюди із дітьми. Контролюю, аби все було в порядку. Лід достатньо міцний і морози сильні, тому ми у безпеці», - говорить жінка, не відводячи погляду від своїх діток.

А малечі весело. На спуску– черги. Природна ковзанка на озері – також популярна. Дітлахи не цураються ковзатися тут і без ковзанів. Не обходиться без падінь і сліз, проте, це не зупиняє непосид.

«Нам тут весело. І на ковзанах можна покататись, і на санчатах. Лід міцний, тому ми не переймаємось», - говорять дві подружки.

Робимо підбірку кадрів і йдемо грітись. Для цього поблизу функціонує пункт обігріву. Зігрівшись, питаємось у рятувальників, чи хтось слідкує за безпекою дітей на озері.

«Так, у нас є черговий», - запевняють чоловіки.

У свою чергу, у ДСНС Закарпаття розповіли, як поводитися на льоду.

Зазначимо, що на лід можна виходити, коли його товщина сягне, як мінімум, 7 сантиметрів. Для влаштування ковзанки – не менше 12 сантиметрів.

Дізнаємося в ужгородській міськраді, чи вживаються якісь заходи, щоб уникнути нещасних випадків на воді.

У мерії кажуть –   усе відповідно до рішення міськвиконкому.

«Там задіяні і поліція національна, і наша муніципальна, і управління освіти, будуть залучатися і працівники ДСНС, але це все, в принципі, - роз'яснювальна робота», - коментують у прес-службі.

Редакція 0312.ua закликає ужгородців дотримуватись усіх встановлених правил поведінки, наведених вище!

Нагадаємо, Шуби, шарфи та сонцезахисні окуляри: як ужгородці від різдвяного морозу ховаються?


Аттіла Ерделі
www.0312.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат