20 тисяч закарпатців мають злоякісні новоутворення (ФОТО, ВІДЕО)

admin 06.02.2014 09:41 ЗДОРОВ'Я

 

У 2013 році в області зареєстровано 3 147 нових випадків злоякісних новоутворень, загалом кількість   хворих що перебувають на обліку   з приводу злоякісних новоутворень становить 19 385 пацієнтів.

З діагностичним   та   лікувальним   потенціалом обласного онкодиспнсеру днями ознайомився заступник голови облдержадміністрації   Іван Качур. За словами посадовця проблема захворювання на рак давно вийшла за межі сфери охорони здоров»я і потребує особливої уваги з боку держави та влади.
Про роботу закладу посадовцю та представникам засобів масової інформації розповіли заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Володимир Брич та головний лікар ЗОКОД Андрій Русин.

Цифрові рентгенологічні та мамографічні   апарати, сучасні апарати ультразвукової діагностики, кольпоскопічний апарат, потужна клінічна лабораторія з автоматичними аналізаторами, обладнання для визначення онкомаркерів, устаткування для проведення гістологічних досліджень,   новий   апарат   комп’ютерної   томографії   - вся ця потужна діагностична база працює на єдиний результат: своєчасне виявлення небезпечної хвороби. А фаховий професійний колектив медиків закладу виконує найскладніші оперативні втручання. Разом з тим лікарі наголосили, що ефективність лікування раку напряму залежать від своєчасності звернення пацієнта по допомогу. І якщо на початкових стадіях хвороба виліковна , то вже на третій–четвертій стадії шанси на одужання знижуються до 30 %, а інколи й до 10 %. Причому, лікування таких пацієнтів надзвичайно високовартісне   і може сягати до 300 тисяч гривень на місяць...

Серед останніх новацій у лікуванні онкозахворювань – лінійні прискорювачі. За словами головного лікаря медзакладу це обладнання дозволить ефективно лікувати найважчі і найскладніші патології. Загальна «ціна питання» – близько 65- 70 млн. гривень. Наразі вже розроблено технічну документацію під будівництво спеціального бункеру, де будуть розташовані прискорювачі.   Медики сподіваються що це сучасне обладнання невдовзі допомагатиме онкохворим і в нашій області.  

Довідково:
В 2013 році в області зареєстровано 3 147 нових випадків злоякісних новоутворень, загалом кількість   хворих що перебувають на обліку   з приводу злоякісних новоутворень становить 19 385 пацієнтів. Закарпаття має одні з найнижчих в країні показників онкозахворюваності. Провідними формами злоякісних новоутворень серед чоловіків залишаються рак легень, шкіри, передміхурової залози і шлунка та колоректальний рак. Серед жінок перше місце займає рак грудної залози, шкіри, рак тіла і шийки матки та ободової кишки.
    Обсяг фінансування в 2013 році заходів програми боротьби з онкологічними захворюваннями   становив   з державного бюджету 3 027,5 тис. грн.   та   22 972,3 тис. грн.. з місцевого бюджету.  
В середньому за рік диспансер   надає лікарські та консультативні послуги: понад 50 тис. відвідувань, 7 тис. госпіталізацій в стаціонарні відділення. Оперативні   втручання   проводяться в 3-х операційних,   оснащених   сучасним   обладнанням
Кількість проведених в 2013 році   –   1 957. Впроваджені органозберігаючі операції при злоякісних новоутвореннях молочної залози, лапароскопічні операції. В диспансері проводяться операції при злоякісних новоутвореннях передміхурової залози, нирки, вперше виконано операцію при раку сечового міхура.

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат