Не купуйте російські ліки - вони мають вічизняні аналоги

admin 23.09.2014 17:33 ЗДОРОВ'Я

В Україні зареєстровано 306 лікарських засобів російського виробництва, що становить 2,43% загальної кількості ліків, дозволених для медичного застосування, при цьому практично всі засоби мають українські аналоги.

Як повідомляла прес-служба Міністерства охорони здоров'я, найбільша кількість російських ліків припадає на фармакотерапевтичні групи «Антинеопластичні і імуномодулюючі засоби» (8% загальної кількості лікарських засобів), «Засоби, що діють на нервову систему» (2,7%) і «Антибактеріальні засоби для системного застосування» (1,9%).

«Більшість лікарських засобів виробництва РФ мають аналоги по складу діючих речовин і показам для медичного застосування у вітчизняних і іноземних виробників. Лише 32 лікарських засоби не мають актуальних замінників», - цитує прес-служба директора Державного експертного центру Мінохоронздоров'я Олену Нагорну.

Згідно з повідомленням, учасники українського фармацевтичного ринку, представники Мінохоронздоров'я і профільних відомств обговорили можливе застосування санкцій стосовно російських виробників ліків, які працюють в Україні, а також можливий вплив обмежень на вітчизняний ринок, повідомляє УНІАН.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат