Сімейні лікарі Закарпаття працюватимуть з обладнанням за 300 тисяч гривень (ВІДЕО)

admin 16.09.2014 13:49 ЗДОРОВ'Я

Обладнання обійшлося в 300 тисяч гривень. Його медики отримали в рамках проекту США та гранту який виграв Закарпатський благодійний фонд «Сім’я».

Серед нового устаткування сім сучасних 12-ти канальних ЕКГ-апаратів, які дозволяють не тільки зробити кардіограму та роздрукувати її на принтері, але й у разі необхідності передати на електронних носіях чи через інтернет для подальшого консультування з лікарями-кардіологами. Фахівці-медики, які працюватимуть на обладнанні, вже пройшли навчання в обласному тренінговому Центрі на базі АЗПСМ № 7.

Ще один предмет гордості медиків – чотири експрес-лабораторії, які практично миттєво дозволяють визначити до 10 показників крові (рівень гемоглобіну, білірубіну, білку, холестерину, глюкози тощо). Причому, собівартість аналізів, на порядок нижча ніж зазвичай.

Серед іншого обладнання: небулайзери (апарати для проведення інгаляцій), пульсоксиметри, дитячі пеленатори, ростовагоміри та інше. Також за рахунок коштів гранту та благодійників обладнано парковку для візочків і вентиляційну систему для лабораторії.

Майже все придбане устаткування – вітчизняного виробника, що дозволяє без жодних проблем закупляти необхідні витратні матеріали. Обслуговування техніки набагато дешевше ніж імпортної, причому за якістю все устаткування не поступається іменитим іноземним аналогам.

Більш докладно див. у відеосюжетах:

1. Про отримання обладнання для АЗСМ м. Ужгорода та розвитку Центру первинної медико-санітарної допомоги в обласному центрі (говорять: Павло КОЛЕСНИК – заст. голови Закарпатського обласного благодійного фонду «Сім»я», директор тренінгового Центру сімейної медицини УжНУ, Світлана ІВАНОВА – завідуюча АЗСМ № 7 м. Ужгород, Тетяна КОЗАК – головний лікар Центру ПМСД м. Ужгород , Віктор ЩАДЕЙ – в.о. ужгородського міського голови)

2. Про навчання медиків роботі на нових ЕКГ (говорять: первинної медико-санітарної допомоги в обласному центрі (говорять: Павло КОЛЕСНИК – заст. голови Закарпатського обласного благодійного фонду «Сім»я», директор тренінгового Центру сімейної медицини УжНУ, Олена ШИШКО - медична сестра АЗПСМ № 5 м. Ужгорода, Ольга ПЕТРОВА – головний конструктор діагностичного кардіокомплексу «МІДА»)

1. 2.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат