Чергова спроба рейдерства — стоматологи Ужгорода збираються на барикади?

admin 15.11.2012 10:14 ЗДОРОВ'Я

На початку тижня до мас-медіа Закарпаття звернувся колектив Закарпатської обласної клінічної стоматологічної поліклініки, який скаржиться на свавільні та протиправні дії органів місцевого самоврядування міста Ужгорода.

8 листопада 2012 року на адресу обласної стоматологічної поліклініки та управління охорони здоров’я ОДА надійшов лист-повідомлення за підписом директора департаменту Ужгородської міської ради О.Касперова про розірвання договору оренди приміщення обласної стоматологічної поліклініки №2, що знаходиться за адресою: м.Ужгород, вул.Минайська, 23а, хоча підстави для розірвання договору у орендодавця практично відсутні.


Ця будівля знаходиться в користуванні обласної стоматполіклініки протягом 26 років - з дня її будівництва в 1986 році. Будувалася ця будівля як типова стоматологічна поліклініка для надання медичної стоматологічної допомоги жителям міста Ужгорода та області.

  У вівторок, 14 листопада, відбулися збори трудового колективу клініки, на яких було вирішено підготувати звернення до керівників міста та області та відповідних управлінь охорони здоров’я, а також до галузевої профспілки про недопущення розірвання угоди про оренду. Адже це призведе до ліквідації цього відділення та до втрати робочих місць 35 працівників, що, в свою чергу, стане причиною погіршення надання медичної стоматологічної допомоги для значної кількості населення міста Ужгорода та області. Тільки за останні три роки в обласній стоматологічній поліклініці зареєстровано близько 130 тисяч звернень жителів міста Ужгорода для надання спеціалізованої медичної стоматологічної допомоги. І нині обласна стоматологія – єдиний заклад, де незахищені верстви населення можуть лікувати зуби безкоштовно.

  Головний лікар поліклініки Ростислав Лесів повідомив присутніх, що, попри те, що заклад фінансується із обласного бюджету, силами працівників поліклініки за рахунок надання платних послуг було проведено автономне опалення, гаряче водопостачання, косметичний ремонт. Тим не менше у березні санепідемстанція   звинуватила медиків у тому, що заклад не відповідає санітарним нормам. Мова, каже головний лікар, про протікання у деяких підсобних приміщеннях та пошкоджений лінолеум у коридорах. Хоча у кабінетах, де безпосередньо приймають пацієнтів, все в нормі.

  Окрім того, вважають стоматологи, наявний ряд порушень. По-перше, договір із орендодавцем, а це департамент Держмайна Ужгорода, закінчується тільки у березні 2013 року. По-друге, згідно чинного законодавства, людей повинні були заздалегідь, за два місяці, повідомити про звільнення чи скорочення, а в разі працевлаштування надати аналогічні умови роботи.

  Втім, у самих стоматологів складається думка, що місту не потрібна безкоштовна стоматологія, а тільки приміщення, у якій розміщено поліклініку. За неперевіреними чутками, вартість будівлі оцінено у 300 тисяч гривень, а в ній має розміститися приватний онкологічний центр наближених до міського керівництва людей.

  Власне, це не перший випадок в Ужгороді, коли за короткий час відбувалося рейдерське захоплення приміщень. Стоматологи не виключають такий розвиток подій і в цьому випадку погрожують довгостроковим страйком.

  Міла Недєльська
clipnews.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат