Восени найкраще підходить виноградна дієта

admin 27.09.2012 16:09 ЗДОРОВ'Я

Виноград треба їсти всім, а восени його можна споживати щодня. Так вважає столичний дієтолог Людмила Острова.

"Гроно винограду або склянка виноградного соку забезпечує організм добовою нормою вітамінів групи В, - каже Людмила Геннадіївна. – Саме ці вітаміни допомагають організму відновитися після стресу і протистояти депресії, захищають шкіру від прищів і лупи, волосся роблять блискучим, а нігті міцними і тверденькими".
У винограді багато фолієвої кислоти, яку потрібно вживати вагітним жінкам і тим, хто готується до зачаття.
"Виноград містить аскорбінову кислоту, яка допоможе організму протистояти мікробам і бактеріям, робить шкіру гладкою та еластичною. Хто щодня споживає по кілька ягідок винограду, той може надовго забути про візити до стоматолога, бо виноградний сік очищає зуби від бактерій, призупиняє розвиток карієсу".
За словами дієтолога, виноград є достатньо калорійним фруктом. Містить до 80 кілокалорій у 100 грама ягід.
"Але незважаючи на це, саме виноград входить до складу багатьох дієт для схуднення. Є навіть спеціальна виноградна дієта, яку треба повторювати двічі на місяць. У перші три дні дієти треба їсти тільки виноград, але не більше 1-1,2 кілограма, а потім понад 10 днів вечеряти виноградом. Він виводить із організму шлаки і допомагає схуднути. Для лікування і схуднення рекомендую вживати білі сорти винограду, бо темні можуть викликати алергію".
Медик рекомендує їсти виноград під час бронхіту, захворюваннях нирок і печінки. Свіжий виноград також сприяє виведенню з організму сечової кислоти, надмірний зміст якої приводить до подагри.
"Виноградний сік виводить з організму шкідливий холестерин і перешкоджає закупорці судин. Той хто споживає виноград, матиме хорошу пам'ять навіть на старості. Також за допомогою винограду можна позбутися мігрені, постійної втоми, порушень травлення і обміну речовин. Ця ягода найліпше посилює статевий потяг".
Якщо їсти виноград часто, не менше трьох місяців поспіль, то активізується пам'ять.
"У складі виноградинок присутні антиоксиданти, завдяки яким пам'ять відновлюється. Поліпшується логічне мислення, людині легше вирішувати інтелектуальні завдання. Школярам легше вчиться поезія. Студентам корисно споживати виноград, коли готуються до сесії або вивчають іноземну мову. Акторам – коли завчають свої ролі та сценарій".

Анна УСІК, Gazeta.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат