Груші виводять з організму важкі метали, рятують від гастриту, печії

admin 24.08.2012 12:45 ЗДОРОВ'Я

"Груші мають більше аскорбінової кислоти, ніж яблука. Їх треба їсти хоча б двічі на тиждень у сезон. Це найкращий помічник для людей з хворим серцем та шлунком, бо зміцнює судини і покращує травлення", - каже столичний дієтолог Артем Кирилович.

Лікар радить вживати стиглі груші, бо вони збагачені фолієвою кислотою, яка покращує роботу кровоносної системи та зміцнює імунітет.
"Тверді і кислі груші їсти не можна, це спровокує діарею, порушить роботу шлунку, викличе алергію. Користі від таких фруктів ніякої. Клітковину, яка міститься в плодах груші, організм перетравлює легше, ніж яблука чи виноград. Вітаміни з груш засвоюються краще і швидше. Досить з'їсти дві грушки, аби позбутися болю у шлунку, печії і дискомфорту в кишечнику".
Свіжі і сушені груші, а також напої з них включають в дієти, радять вживати хворим на цукровий діабет.
"Груші не можна їсти натщесерце і не варто запивати водою. Це може викликати нудоту, - пояснює лікар. - Груша виводить з організму важкі метали. Їх рекомендували вживати після Чорнобильської аварії. Ліквідаторам у зоні навіть консервовані груші давали тричі на день – вранці, під час обіду і на вечерю. У багатьох народів саме грушу вважають найкориснішим фруктовим десертом".
Грушевий сік дуже корисний для лікування шлункових захворювань, порушеннях у роботі печінки, холециститі.
Узвари і компоти з сушеної груші корисно пити при розладах кишечника.
"Груші низькокалорійні, тому їх корисно включати в раціон під час дієт. У цих фруктах є багато заліза, необхідного для утворення здорових кров'яних клітин. Іони калію, яких теж багато, покращують роботу серця і знімають біль у м'язах. Коли в організмі людини не вистачає калію, вона стає знервованою, її турбує безсоння. Серце може вискакувати з грудей навіть під час найменшого навантаження. Я раджу їсти груші пацієнтам, які швидко втомлюються, не мають апетиту чи втрачають свідомість", - каже дієтолог.
Варення з грушок добре вживати під час грипу та ангіни, воно полегшує відкашлювання, укріплює імунітет.

Анна УСІК, Gazeta.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат