Через ожиріння погіршується пам’ять та мислення - вчені

admin 22.08.2012 15:54 ЗДОРОВ'Я

Зайва вага не тільки псує фігуру людини, але і негативно позначається на діяльності мозку.

Група дослідників, яка вивчала взаємозв'язок розумової діяльності і надмірної ваги людини, опублікувала результати своєї роботи в журналі "Neurology", пише Бі-Бі-Сі.

У дослідженні взяли участь шість тисяч британців у віці від 35 до 55 років. Вони регулярно протягом десяти років проходили тести на пам'ять та інші показники розумової діяльності.

Ті, у кого спостерігалися проблеми із зайвою вагою і нездорові зміни метаболізму, значно швидше демонстрували погіршення результатів тестів.

Експерти припустили, що погіршення показників розумової діяльності, ймовірно, пов'язане з такими явищами, як підвищення вмісту цукру в крові і рівня холестерину.

Учені підкреслюють, що мова йде про зміну когнітивних функцій, але не про слабоумство.

Однак межа між нормальним процесом старіння, проявом незначних когнітивних порушень і слабоумством дещо розмита, не всі порушення розумової діяльності ведуть до недоумства.

"Необхідні ще дослідження впливу генетичних факторів, а також дослідження залежності між розумовою діяльністю і тим, наскільки довго люди страждають від ожиріння і коли почалися порушення обміну речовин. Тоді ми зможемо краще зрозуміти зв'язок між ожирінням і когнітивними функціями - мисленням, міркуванням і пам'яттю", - говориться в дослідженні.

Як відзначають вчені, із зростанням проблеми ожиріння особливо актуальним є питання взаємозв'язку ожиріння і розумового здоров'я, який потребує більш детального і глибокого вивчення.

"Ми поки не знаємо, чому ожиріння і метаболічні відхилення пов'язані з погіршенням розумової діяльності", - каже Ширлі Крамер з Британського центру дослідження хвороби Альцгеймера.

"Попередні дослідження показували, що здорове харчування, заняття спортом, відмова від куріння і контроль за рівнем холестерину допоможе людині середніх років у старості уникнути недоумства. Зростання кількості хворих на слабоумство говорить про те, що ми повинні уважно ставиться до свого здоров'я протягом всього життя ", - вважає вчений.

Українська правда. Життя

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат