Закарпатець надав прикордонникам фальшиве свідоцтво про смерть дружини, щоб виїхати за кордон

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України 25.02.2024 21:08 ПОДІЇ

30-річний закарпатець зі своїм знайомим, з яким вони разом виїжджали до Угорщини у пункті пропуску «Тиса», були затримані прикордонниками.

Пасажир мікроавтобуса «Mercedes», що прямував на виїзд з України, разом з паспортом надав на контроль свідоцтво про смерть дружини та документи, що підтверджують їх шлюб та народження спільного сина. Це мало бути підставою для його виїзду за межі України як батька, що самотужки виховує дитину.

Втім, у ході перевірки документів прикордонники встановили, що свідоцтво про смерть жінки є підробленим. До того ж, оперативники загону з’ясували, що такий документ не значиться у державному реєстрі актів цивільного стану.

У ході опитування чоловік зізнався, що його дружина жива та здорова, а сфальшований документ йому передав водій мікроавтобуса перед в’їздом у пункт пропуску.

Обом чоловікам доведеться відповідати за вчинене перед законом. У діях псевдовдівця вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів». Також його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

У діях водія вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст.332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Повідомлення про виявлення ознак обох кримінальних правопорушень надіслано на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат