У Хусті — черговий спортивний скандал: розпочато слідство навколо стадіону "Карпати"

24.02.2024 18:18 ПОДІЇ

Після скандалів із домовними матчами, Хуст знову фігурує у спортивних антирейтингах області і країни. Цього разу ідеться про центральний хустський стадіон "Карпати", який засвітився у порушеннях антимонопольного законодавства та правил експлуатації арени.

Наразі склалася абсурдна ситуація, коли за документами КП "Стадіон Карпати" Хустської міської ради лише нещодавно зданий у експлуатацію, а за фактом він уже схожий на арену десятирічної давнини. З 2019 року тут фактично "злізло" покриття бігових доріжок, арени порепалися, потребує відновлення і ремонту вся інфраструктура. Якщо б і надалі справою не цікавилися контролюючі органи, то такі ремонти й оновдення можна було б робити безкінечно, поки на посаді залищається діючий міський голова...

Однак, закупівля послуг з виготовлення дозвільної документації на порталі Prozorro https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-12-21-024024-a. свідчить про те, що Хустська міська рада лише зараз замовила роботи з оформлення дозволів на функціонування стадіону.

Також, згідно з розслідуванням порталу "Наші Гроші" https://ngl.media/2018/12/25/dniprovski-firmy-z-odnakovymy-dokumentamy-poborolysya-za-20-miljoniv-na-onovlennya-stadionu-karpaty-v-husti/ з ініціативи міської ради до фіктивного аукціону на проведення реконструкції стадіону були допущені дві дніпропетровські фірми, які мали спільних власників. А переможцем обрали Компанію «ЕСГ-Україна», яка фігурує у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення).

Змову між фірмами, які брали участь у аукціоні, довів і Антимонопольний Комітет України. У результаті громада Хуста отримала репутаційні та матеріальні втрати: за проведення фіктивного аукціону доведеться викласти близько 6 мільйонів гривень штрафу. https://amcu.gov.ua/news/6-mln-grn-shtrafu-amku-vstanoviv-zmovu-na-zakupivli-rekonstrukciyi-stadionu-karpati

Попри це, близько 55 мільйонів гривень, залучених на реконструкцію стадіону з різних джерел, фірми, яким міська рада прописала м’які умови аукціону, таки "проковтнули". Чому і за який інтерес це було зроблено?...

Наразі у справі розпочато слідство. Перевіряються й інші факти зловживань та порушень законодавства у ході будівництва та експлуатації стадіону.

А тим часом мер невеликого Хуста Володимир Кащук за розміром зарплати перевершив мерів Києва, Львова, Одеси та інших мега-полісів України.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат