283 ящики сигарет виявили угорські митники у мікроавтобусі з дипломатичниними номерами

23.02.2024 16:50 ПОДІЇ

Контрабанду виявили 22 лютого на М/П «Тиса-Загонь», повідомив Віталій Глагола.

Товар був запакований у мікроавтобус із фальшивою дипломатичною позначкою - офіційно повідомляють органи угорської митниці.

Водій буса (українець) та його супутниця дійсно володіли дипломатичними паспортами і відмовлялися відкривати мікроавтобус для огляду, але через непокору їх оперативно одягнули в кайданки.

Чоловіка допитали як підозрюваного у злочині бюджетного шахрайства. Угорський суд незабаром визначить питання його арешту.

Особи, які здійснювали контрабанду цигарок під дипломатичним прикриттям, - це Лариса Шмельова та водій Марʼян Крушельницький.

Лариса Шмельова — дружина Дмитра Шмельова, першого секретаря посольства України в Угорщині. Він раніше працював у Державній прикордонній службі начальником відділу внутрішньої безпеки східного управління, а потім офіційним представником ДПС України при посольстві Білорусії.
_________________________________________________________

Як пишуть Закарпатські ЗМІ, дипломатична контрабанда - автобусів з цигарками було декілька. Відомо імʼя інспектора, який оформив автомобілі.

У першому автомобілі з дипломатичною контрабандою (номерний знак WCD729), перебувала Марта Кугаївська, також дипломат. Цьому автобусу, на відміну від героїв історії вдалося перетнути угорський кордон та збути товар в Угорщині.

З другою партією все виявилося гірше, принаймні для українських митників.

Після детального огляду автомобілю з «лівою» дипломатичною пломбою угорські митники вилучили 283 коробки цигарок марки “Compliment”, які перевозили Лариса Шмельова та Марʼян Крушельницький.

Зазначені автомобілі оформляла головний державний інспектор МП «Тиса» - Ганна Рудай, яка, до слова, не вперше потрапляє в подібну історію, - повідомив Віталій Глагола.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат