Відбулися фінальні заліки для другого курсу Закарпатського центр підготовки населення до нацспротиву

11.02.2024 19:53 ПОДІЇ

 

10 лютого відбулися фінальні практичні заняття та заліки для другого курсу Закарпатський обласний центр підготовки населення до національного спротиву, - повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

До Ужгорода прибули 155 слухачів разом з інструкторами з усіх районів краю, щоб підсумувати 96-годинний курс підготовки, показати рівень здобутих знань, умінь і практичних навичок у військовій справі.

Заліки розпочалися з практичної стрільби з автоматичної зброї та виконання вправ з вогневої підготовки. Далі слухачі курсу виконували завдання з топографічної підготовки, орієнтування на місцевості, зв’язку, реагування на загрози вогневого контакту, тактичної медицини та евакуації поранених з району зіткнення з уявним супротивником і багато іншого.

Після успішного складання заліків разом із заступником Ігор Шинкарюк вручили краянам сертифікати про закінчення базового курсу підготовки населення до національного спротиву.

Упевнений, що вони здобули критично важливі знання та практичні навички і готові реагувати на позаштатні й критичні ситуації на території Закарпаття, приєднатися до сил безпеки, оборони та рятувальників для порятунку людей по всій території регіону, а також обʼєднати навколо себе громаду для спільних скоординованих дій.

Дякую керівництву Центру й інструкторам за велику роботу. Те, що сьогодні ми побачили на фінальних заняттях, вражає і спонукає нас докладати ще більше зусиль для розвитку роботи щодо підготовки громадян до нацспротиву.

Дякую Закарпатський ОТЦК та СП, Поліція Закарпатської області, Головне управління ДСНС України у Закарпатській області за підтримку.

Підготовка населення до національного спротиву, оборона держави, територій, своїх рідних та близьких – один із основних напрямків комплексного захисту країни від зовнішнього ворога.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат