Угорщина допоможе зі створенням Закарпатського реабілітаційного центру 4.5.0 Recovery Center

10.02.2024 17:17 ПОДІЇ

 

Угорщина стане партнером проєкту зі створення Закарпатського обласного реабілітаційного центру «4.5.0 Recovery Center», - повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Під час зустрічі із заступником міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентським державним секретарем Левенте Модьором обговорили питання підтримки й відновлення українських захисників, цивільних та, звичайно, дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації.

Проєкт реновації колишнього пологового будинку в Ужгороді під реабілітаційний центр стартує в березні. Тож для нас дуже важливо, що угорські партнери підтримали ініціативу й погодилися приєднатися до команди «4.5.0 Recovery Center».

На жаль, останні два роки Закарпаття не розглядали як локацію для розміщення реабілітаційних центрів національного рівня і не виділяли жодного фінансування.

Тому для нас це велика перемога, що попри скепсис, «інші бачення» та поточні труднощі ми змогли об’єднатися в єдину команду, розпочати реалізацію та знайти позабюджетне фінансування проєкту, який має всі шанси стати найкращим у країні.

Звернувся до пана Левенте з пропозицією спільно організувати в Угорщині навчання та підвищення кваліфікації для молодих українських лікарів, фахівців-реабілітологів, які стануть основою одного з найкращих майбутніх центрів відновлення фізичного та психічного здоровʼя в Україні.

Усі ці зусилля – для наших захисників, їх відновлення і швидкого одужання.

Дякую угорським партнерам за підтримку. Наша співпраця завжди була конструктивною та ефективною, і цей кейс є черговим підтвердженням цього.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат