Віктор Микита: Розширюємо логістичні й транзитні можливості України та Угорщини

09.02.2024 18:36 ПОДІЇ

 

Пункт пропуску «Лужанка – Берегшурань» розпочне пропуск порожніх вантажних автомобілів без обмеження ваги на виїзд з України.

Сьогодні за дорученням керівництва країни провели робочу зустріч із заступником міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентським державним секретарем Левенте Модьором, - повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

На порядку денному – спільні інфраструктурні проєкти, початок реалізації яких було узгоджено на зустрічі керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби та його угорського колеги Петера Сіярто в Ужгороді.

Під час цієї зустрічі сторони повідомили про досягнення домовленостей щодо внесення змін до Угоди між Кабміном України та Урядом Угорщини про контроль прикордонного руху в пунктах пропуску автомобільного та залізничного сполучення від 4 травня 2012 року. Найближчим часом очікуємо підписи обох сторін.

Разом з Левенте Модьором обговорили деталі реалізації Угоди та технічні аспекти розширення наявної інфраструктури. У проєкті Угоди передбачено рух порожніх вантажних автомобілів без обмеження ваги на виїзд з України.

Таким чином, розвантажуємо інші пункти пропуску та зменшуємо час очікування в чергах для вантажівок, які забезпечують місцеві підприємства з іноземними інвестиціями давальницькою сировиною. Забезпечуємо виробничий цикл і надходження податків у бюджети всіх рівнів.

Старт пропуску порожніх вантажних автомобілів без обмеження ваги на виїзд з України в Угорщину плануємо до кінця квітня 2024 року.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат