Фірми-рекрутери, які запрошували студентів-іноземців в УжНУ, не сплатили за їх навчання

Дві фірми, які спеціалізуються на рекрутингу   студентів-іноземців, кілька років   не сплачували за їх навчання за   спеціальностями   «Медицина» та «Стоматологія, Фармація, промислова фармація» в Ужгородському національному університеті (УжНУ).

Відповідно до угод із навчальним закладом та студентами з інших країн   ТОВ «Фючер» та ТОВ «Санедюкейшен» були гарантами оплати за навчання кожного здобувача освіти, скерованого в УжНУ.

Проте упродовж 2017 року до травня 2023 року 297 студентів-іноземців були відраховані через фінансову заборгованість, яка утворилася у результаті невиконання фірмами-рекрутерами своїх зобов’язань.

При цьому деяких студентів УжНУ все ж переводив на наступний курс з наявною заборгованістю, але не проводив жодної позовної роботи, не звертався   до суду про її стягнення.

Ці та інші факти були встановлені державними аудиторами під час ревізії вищого навчального закладу за зверненням НАБУ.

Крім того, з’ясувалося, що університет недоотримав ще 1 млн грн через невиконання фірмами-рекрутерами інших зобов’язань.

Тристоронній договір (між студентом, зво та ТОВ) передбачав суттєві знижки для рекрутерів на навчання одного студента,   якщо ТОВ «Фючер» «забезпечить» не менше 50 студентів, а ТОВ «Санедюкейшен» – не менше 100.

Проте у 2021 році умову щодо кількості «постачання» студентів не виконав ТОВ «Фючер», а в 2022 році – ТОВ «Санедюкейшен». І хоча студентів було менше, УжНУ плату за навчання   встановив так, ніби умови були виконані, і в результаті недоотримав   зазначені кошти.

Загалом під час ревізії Ужгородського національного університету виявлено фінансових порушень на понад 17,5 млн гривень.

Пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат