Попри війну медична галузь на Закарпатті продовжує розвиватися - підсумки 2023 року

03.01.2024 11:32 ПОДІЇ

Упродовж минулого року сформували та затвердили спроможну мережу єдиного госпітального округу, що включає 7 найпотужніших закладів обласного підпорядкування (надкластерні), 7 кластерних (багатопрофільні лікарні районного рівня) та 8 лікарень загального профілю, які надають медичну допомогу не менше ніж за 8 напрямками, - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Понад 346 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали медичну допомогу в закладах охорони здоров’я краю.

Для покращення умов перебування та оновлення матеріально-технічної бази медичним закладам із державного та обласного бюджетів спрямували 522 млн грн. За ці кошти закупили 3 КТ, 1 ангіограф, 9 рентгендіагностичних установок, 26 санітарних автомобілів, 3 операційні столи, нейрохірургічний операційний мікроскоп, апарати для штучної вентиляції легень та дихальні апарати.

Крім того, область централізовано отримала препарати та вироби медичного призначення для лікування інсульту, інфаркту, онкології, захворювання нирок тощо на 313,6 млн грн.

Цьогоріч завершилося будівництво туберкульозної лікарні на 100 ліжок у с. Нижня Апша Тячівського району. Черговий успішно реалізований грантовий проєкт, завдяки якому в області буде доступною кваліфікована допомога пацієнтам, а якісна діагностика сприятиме зменшенню кількості випадків захворювання.

Розпочалася робота щодо будівництва сучасного реабілітаційного центру в Ужгороді на вул. Грибоєдова. Зараз фахівці працюють над проєктом, тривають пошуки донорів для втілення його в життя.

Область продовжує приймати на лікування та реабілітацію військових після поранень. Понад 6 тисяч героїв отримали медичну допомогу у лікувальних закладах Закарпаття.

Упродовж року понад 40 закарпатських медиків допомагали колегам на деокупованих територіях у Херсонській, Запорізькій та Харківській областях.

На жаль, 4 працівників галузі охорони здоров’я краю загинули при виконанні обов’язків в лавах ЗСУ.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат