Рівень води в річках Закарпаття знижується, рух на автошляхах відновлено

19.01.2024 20:22 ПОДІЇ

18 та 19 січня внаслідок інтенсивних опадів у більшості річок і потічків на території Закарпаття відбулося підняття рівнів води, що подекуди призвело до негативних наслідків, - повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Так, підтоплено 11 обійсть і 330 га сільськогосподарських угідь.

Станом на 17:00 19 січня затопленими залишаються 250 га сільгоспугідь на Хустщині й 80 га на Берегівщині. Також відбувся перелив води через Н-09 Мукачево – Рогатин – Львів у районі с. Вільхівка на Хустщині, автошляхи місцевого значення сполученням Шаланки – Ком’яти і Ком’яти – Заріччя.

Після спаду рівня води рух на цих автошляхах ВІДНОВЛЕНО.

На місцях переливів і підтоплень працюють фахівці ДСНС, поліції та представники громад, які за необхідності забезпечують дворогосподарства засобами відкачування води, обігріву та приготування їжі. Водночас працюють пункти незламності, де можна зігрітися, підзарядити телефони й підключитися до інтернету.

Рятувальники виїжджали для відкачування води з приватних дворогосподарств, а також одного дитячого садка в Ужгороді, Перечині, Рахові, с. Сойми на Хустщині, селищі Дубове Тячівського району та інших населених пунктів.

За даними БУВР Тиси, на більшості річок продовжиться ЗНИЖЕННЯ рівнів води. Триває постійний моніторинг водогосподарської ситуації, зокрема і за допомогою автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС «ТИСА».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат