На Закарпатті прикордонники врятували двох чоловіків, які готували рідним «сюрприз»

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України 30.12.2023 17:27 ПОДІЇ

Двох закарпатців, які вирішили зробити «сюрприз» своїм родичам та зустріти новий рік у сімейному колі, врятували на Рахівщині прикордонники Мукачівського загону спільно із своїми румунськими колегами.

Задум чоловіків, які перебували у Чехії, полягав у спробі незаконного перетину кордону з Румунії в Україну через Тису. Втілюючи свій задум у життя чоловіки ледве не втопилися. Не зважаючи на те, що обидва були одягнені у гідрокостюми, вже на перших хвилинах занурення, через переохолодження та потужну течію, чоловіки почали втрачати сили та були дезорієнтовані.

Одного з них течією відкинуло назад на румунський берег, де його врятували румунські прикордонники. Інший дістався українського берега, проте, через знесилення, самостійно вибратись з води не зміг. На допомогу горе-дайверу поспів наряд відділення «Великий Бичків». Однією рукою порушник тримався за кущі дерев, у іншій тримав телефон, з якого намагався викликати когось на допомогу. Прикордонники витягнули замерзлого чоловіка з води та доправили у підрозділ, де надали змогу перевдягнутися у сухий одяг і зігрітися.

Застерігаємо усіх, хто має бажання незаконно перетнути кордон, не наражати себе на небезпеку. На теперішній час течії гірських річок стрімкі, повноводні та, не зважаючи на відсутність морозів, холодні.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну прикордонники виявили по обидва береги Тиси тіла 19 чоловіків, які під час спроби перепливання річки втопилися.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат