На території Берегівської лікарні завершується будівництво п’ятиповерхового блоку стаціонару

29.12.2023 14:20 ПОДІЇ

 

На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури, які забезпечують лікування та реабілітацію наших захисників, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Один з таких – Берегівська центральна районна лікарня ім. Б. Ліннера, де зараз фінішує будівництво п’ятиповерхового блоку «А» стаціонару з перехідною галереєю лікувального комплексу закладу.

Роботи завершені на 85%. На черзі також закупівля та встановлення медичного обладнання. Для цього співпрацюємо з нашими угорськими партнерами.

У межах проєкту виконали перепланування приміщень п'яти поверхів, що передбачало також влаштування двох ліфтів, системи гарячого водопостачання, інженерних мереж та низку інших робіт.

У новому корпусі розташовані:

— відділення реабілітації та функціональної діагностики, рентгенодіагностики, а також рентгенодіагностичне відділення;

— дитяче відділення;

— палатне хірургічне відділення;

— реанімаційне відділення;

— пологове відділення з гінекологією.

Проєкт започатковано та профінансовано державним бюджетом у межах президентської програми Володимира Зеленського «Велике будівництво». Співфінансування забезпечили з обласного бюджету.

Важливо, що попри війну та нестачу коштів ми створюємо додатковий медичний осередок для підтримки й відновлення захисників, які отримали поранення, захищаючи незалежність країни. Воїни – наш беззаперечний пріоритет.

Дякуємо Президенту Володимиру Зеленському, Уряду за підтримку та увагу до Закарпаття", - повідомив Віктор Микита.

У свою чергу перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький повідомив, що на об’єкті майже завершили будівельні роботи, дотримані всі сучасні вимоги щодо інклюзивності та кондиціонування у палатах. У першому кварталі 2024 року повинні встановити пожежну сигналізацію та систему пожежогасіння, комп’ютерні мережі, провести благоустрій прилеглої території тощо. Кошти для ремонту лікарні спрямовували з різних джерел – державного, обласного, місцевого бюджетів.

"У закладі надають комплекс медичних послуг, серед яких і діагностика, і хірургія, і реабілітація. Є також відділення для найменших пацієнтів – пологове та дитяче.

За рік кваліфіковану медичну допомогу тут отримують близько 7-8 тисяч осіб.

Впевнений, що рівень і якість медичних послуг у місті та районі суттєво зросте після завершення всіх робіт та запуску нового обладнання", - повідомив Мирослав Білецький.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат