Теракт у сільраді села Керецьки: серед постраждалих – військовий на протезах

17.12.2023 19:24 ПОДІЇ

Серед потерпілих внаслідок підриву гранати у сільраді - військовий Василь Штефко.

Ми повідомляли, що 15 грудня на Закарпатті депутат Керецьківської сільської ради Мукачівського району підірвав гранати прямо під час сесії.

Дві гранати із трьох закотилися прямо під стілець військового Василя Штефка. Наразі військовий перебуває у медзакладі. У нього – осколкові поранення м'яких тканин.

За словами пана Василя, все відбулося миттєво, приблизно за дві – три секунди. Каже, що отямився вже у лікарні.

Військовий вважає, що його врятували протези. Один із них сильно пошкоджений, його доведеться міняти. Втім, до цього часу ще мають загоїтися рани.

Більше про Василя Штефка читайте у статті військового журналіста Ярослава Галаса:

Також сьогодні стало відомо, що терористу Сергію Батрину повідомлено про підозру за фактом скоєння терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 258 КК України), повідомляє пресслужба Прокуратури області.

Підривник прийшов до свідомості та наразі перебуває у лікарні під наглядом медиків і правоохоронців. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України. В Ужгордському міськрайонному суді депутату-підривнику суд обрав запобіжний захід у вигляді 2 місяців тримання під вартою без застави.

Терорист Сергій Батрин ніколи не служив у ЗСУ та не воював

У соцмережах з’явилася інформація про те, що підривник є військовим та воював у зоні АТО. Йдеться про депутата Сергій Батрина.

Депутат Сергій Батрин, який кинув гранати на сесії Керецьківської сільради на Закарпатті, ніколи не служив у ЗСУ та не воював. Ба більше, він оформив опіку над літньою матір'ю, аби не бути мобілізованим.

Про це на брифінгу також розповів заступник очільника Закарпатської ОВА Ігор Шинкарюк:

"За інформацією, яка у нас є від правоохоронних органів, ця людина ніколи не служила в Збройних силах України та не брала участь у бойових діях для збереження територіальної цілісності та незалежності держави ні під час АТО в 2014 році, ні після повномасштабного вторгнення в 2022 році", – розповів Шинкарюк.

Він додав, що свого часу підривник проходив строкову службу в радянській армії. Після цього чоловік не проходив перепідготовку та не поновлював свої дані в ТЦК та СП.

"Більше того, з початком вторгнення людина оформила опікунство над своєю літньою матір’ю".

ТЕГИ : теракт у керецьках

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат