Віктор Микита підбив підсумки цьогорічної роботи Конгресу місцевих та регіональних влад

14.12.2023 21:36 ПОДІЇ

«Це рік консолідації зусиль усіх областей і громад країни», – Віктор Микита підбив підсумки цьогорічної роботи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Очільник Закарпаття і голова Палати регіонів Конгресу підкреслив, що завдяки цій комунікаційній платформі з’явилася можливість ухвалювати оперативні рішення для всіх.

«Ми разом пройшли важкі часи атак на енергетичну інфраструктуру, ліквідовували наслідки війни та надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, відстоювали позицію України на міжнародній арені із залученням органів влади та місцевого самоврядування, продовжували реформу децентралізації і багато іншого», – зазначив Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА.

Керівник Закарпаття разом з командою Палати регіонів Конгресу представили області України на комунікаційних майданчиках Євросоюзу, щоб закріпити міжрегіональні звʼязки, налагодити механізм співпраці українських регіонів і регіонів країн-членів ЄС.

«Завдяки цьому нам вдалося отримати підтримку у вигляді необхідного транспорту та спеціальних засобів, які передали у прифронтові області, відправили на оздоровлення тисячі дітей у країни ЄС, спрямували на реабілітацію сотні захисників і їхні родини до найкращих рекреаційних центрів Європи», – прокоментував очільник ОВА.

Віктор Микита підкреслив, що завдяки роботі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України місцеве самоврядування отримало канал прямого зв’язку з керівництвом країни для прийняття ефективних рішень.

«Ми провели десятки засідань та оперативних нарад для виконання першочергових завдань Президента Володимира Зеленського, сформованих на основі запитів громад і регіонів. Досвід, який ми набули, буде використаний для покращення ефективності роботи Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України», – резюмував голова Закарпатської ОВА й Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат