Представники України та ЄС відвідали храм в Берегові та обговорили функціонування релігійних громад

11.12.2023 17:17 ПОДІЇ

У межах візиту керівників дипломатичних місій країн-членів Європейського Союзу відвідали Закарпатську реформатську церкву в Берегові, де провели зустріч із представниками релігійних конфесій, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Зокрема, дипломати поспілкувалися з єпископом Закарпатської реформатської церкви, головою Міжконфесійної духовної ради краю Олександром Заном-Фабіаном, ординарієм Мукачівської римо-католицької дієцезії владикою Миколою Лучком та адміністратором Мукачівської греко-католицької єпархії владикою Нілом (Лущаком).

Обговорили питання функціонування релігійних громад, забезпечення релігійних потреб представників національних спільнот, доступу до храмів та інше.

Під час своїх виступів представники релігійних конфесій поінформували дипломатів про функціонування релігійних конфесій, гуманітарні місії і відзначили високий рівень свободи віросповідання, незалежності та повну підтримку місцевих органів влади й самоврядування на всіх рівнях.

Закарпаття – це мирний і глибоко релігійний край, у якому релігія відіграє надважливу роль у житті людей усіх конфесій та віросповідань.

Дипломати отримали унікальну можливість переконатися в цьому в громаді, де проживає найбільша кількість представників угорської національної спільноти регіону.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат