Ігор Шинкарюк: Рішення про перевірку документів прийнято не для того, аби впливати на мобілізацію

01.12.2023 15:13 ПОДІЇ

Рішення Ради оборони області запровадити перевірку документів на території краю прийнято не для того, аби впливати на мобілізаційні заходи.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови ОВА Ігор Шинкарюк. За його словами, воно стосується, зокрема, перевірки документів тих осіб, які приїздять на Закарпаття.

Про це повідомив 21 канал.

Тим часом в ефірі Суспільного юрист Юрій Танасійчук прокоментував рішення Ради оборони області стосовно перевірки документів.

"Це трохи дивне рішення, оскільки такі накази військових комендантів дублюють указ президента і не виходять за межі нормативно-правової бази, яка є чинною на сьогодні", — розповів Танасійчук.

"Відповідно до рішень національної безпеки й оборони, указу президента, чоловіки призовного віку зобов'язані носити з собою документи, які надають інформацію представникам ТЦК, правоохоронним органам щодо готовності до мобілізації конкретної людини. Видача такого наказу, фактично, дублює ці положення, які, окрім цього, на сьогодні є чинними на всій території України. Я не розумію змісту та потреби в окремому провадженні такого наказу. Зокрема, що стосується Львівщини, то там немає жодних інших доповнень, які посилювали б перелік якихось документів, тобто це дублювання тих норм, які й так є обов'язковими для військовозобов'язаних", — розповів юрист.

"Представники ТЦК все одно мають активно співпрацювати з працівниками Національної поліції України. Представники ТЦК не мають права застосовувати фізичну силу, так зване адміністративне затримання".

Детальніше на сайті Суспільного.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат