Комендантської години та блокпостів на Закарпатті не буде, але треба мати при собі документи

Віталій Рябовол 23.02.2022 19:16 ПОДІЇ

Сьогодні РНБО прийняла рішення щодо введення надзвичайного стану на території України, окрім Луганської та Донецької областей. Про це говорили на брифінгу в облдержадміністрації.

Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА підкреслив, що це першочергові заходи, які дозволять своєчасно реагувати на безпекові виклики та загрози, допоможуть уникнути внутрішньої дестабілізації.

«Йдеться про надзвичайний стан, а не про воєнний. Це більш гнучкий режим: громадяни не відчують принципових змін, – наголосив очільник краю. – Додатково може обмежуватися рух транспортних засобів та їхніх огляд представниками патрульної поліції, посилений контроль буде і за в’їздами та виїздами з території міст та областей. Ретельніше будуть перевіряти й тих, хто перетинатиме кордон. Під забороною буде проведення зборів, мітингів та масових заходів».

За його словами, введення надзвичайного стану не означає одночасне застосування усіх перерахованих обмежувальних заходів. Це буде вирішувати оперативний штаб, який тепер діятиме на території області. До нього увійдуть представники обласних силових та військових структур, керівництво міста й органів місцевого самоврядування.

Закарпатські правоохоронці продовжують працювати у штатному режимі. На цьому під час брифінгу наголосив Ярослав Колесник, начальник обласного ГУ Національної поліції.

«Ми посилили патрулювання, поліція переведена на посилений варіант несення служби. У нас достатньо сил та засобів. Ситуація в регіоні залишається спокійною, тому ніяких причин для хвилювання немає», – підкреслив Ярослав Колесник, додавши, що через посилення контролю та перевірок громадян просять мати при собі документи, які посвідчують особу.

Начальник УСБУ в Закарпатській області Іван Рудницький зауважив, що представники Управління дбатимуть про безпеку в регіоні, працюватимуть над недопущенням провокативних дій, антитерористичних та антидиверсійних заходів для уникнення дестабілізації ситуації.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв закликав громадськість до порядку та дисципліни, адже зараз як ніколи варто бути згуртованими і єдиними. Також він повідомив, що заклади громадського харчування, школи, садочки, лікарні – все працює в нормальному режимі.

Командир військової частини А 7080, майор Олександр Чуйко підкреслив, що в області триває набір на проходження служби у військовому резерві. За його словами, уже в п’ятницю, 25 лютого, пройде «Єдиний стрілецький день», де розпочнуть підготовку відібраного особового складу. У програмі – стрільба, тактична, вогнева підготовка, надання медичної допомоги тощо.

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита підсумував, що керівництво області продовжує системно комунікувати з представниками влади усіх рівнів та відповідних служб, що забезпечують стабільну ситуацію в регіоні.

Віталій Рябовол

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат