Закарпаття й інші області отримають чергову партію ШВЛ від Угорщини – Сійярто

21.02.2022 14:05 ПОДІЇ

Угорщина передала Україні чергову партію зі 120 апаратів штучної вентиляції легень. Про це заявив у понеділок вранці міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сійярто.

Половина апаратів піде до лікарень на Закарпатті, а інша половина – до інших лікарень України, пише 24.hu.

Глава угорського МЗС перед від’їздом до Брюсселя зазначив, що апарати будуть доставлені до лікарень за допомогою Угорської екуменічної служби допомоги.

Під час поїздки до Брюсселя Петер Сійярто візьме участь у засіданні Ради ЄС, де на порядку денному буде напруженість у східноєвропейському регіоні.

“Угорщина зацікавлена ​​в мирі, тому ми очікуємо, що основні гравці у світовій політиці продовжать діалог на високому рівні, який є єдиною надією на мирне рішення”, – сказав міністр.

За словами Сійярто, хоч відносини між Угорщиною та Україною також напружені, а права угорської національної громади в Україні неодноразово порушуються, Угорщина завжди відстоювала територіальну цілісність і суверенітет України.

“Ми завжди допомагали українцям, коли вони були в біді або коли вони потребували якоїсь підтримки, допомоги в боротьбі з пандемією. Як і зараз”, – сказав він.

Нагадаємо, раніше Петер Сійярто заявив, що в інтересах Угорщини підтримувати “прагматичні нормальні відносини, засновані на взаємній повазі”. Однак Угорщина продовжить блокувати євроатлантичне зближення України через українські закони, які на їхню думку порушують права меншин та мовні права угорців на Закарпатті. В українському МЗС висновки Сійярто назвали надто політизованими.

https://infopost.media/zakarpattya-j-inshi-oblasti-otrymayut-chergovu-partiyu-shvl-vid-ugorshhyny-sijyarto/

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат