Медичну систему Закарпаття чекає колапс

08.03.2021 22:51 ПОДІЇ

8 березня у малому залі облдержадміністрації відбувся брифінг щодо протидії поширенню COVID-19 в області, поточної ситуації в медичних закладах та стосовно обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території Закарпаття.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації: Незважаючи на катастрофічний ріст захворюваності та смертності наших громадян, більшість продовжує ігнорувати карантинні обмеження. Попри постійне збільшення ліжок для хворих на COVID-19, кількість підтверджених випадків невпинно зростає і відсоток заповненості також. Одночасно вражає той факт, що за оперативними даними, велика кількість ресторанів та святкових залів, порушуючи вимоги карантинних обмежень, готуються й сьогодні приймати вечірки та гостей. Ми не можемо допустити подальшого зростання хворих та поступового введення медичної системи в колапс.

Директор КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Іван Курах: У лікарнях ми змушені розгортати додатково до 190 ліжок. Ситуація насправді критична. Якщо ми ще й вакцинуватися не будемо, то нас очікують геть невтішні наслідки. Хворі поступають важкі: зараз 96 осіб перебувають на кисневій підтримці, а 11 пацієнтів у стаціонарі, які вже перехворіли COVID-19, хворіють повторно.
Третя хвиля коронавірусної інфекції дуже токсична – помирають молоді люди у віці 35 – 40 років.

Директор КНП «Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. А. Новака» Юрій Яцина (на фото): Сьогодні у нашому закладі лежать 120 пацієнтів, які потребують кисневої терапії. 60 з них повинні лежати в реанімації. А в самій реанімації у нас всього 6 ліжок і розширити її неможливо. Щодня у нашому закладі використовують 25-30 кисневих балонів, зранку у нас залишалося всього 5. Цього вистачить години до 16-ї не більше. І що скажете мені з цим робити? Як рятувати життя? Знаю випадки, коли люди, маючи позитивний тест на коронавірус, гуляють по місту, ходять у магазини, зустрічаються з родичами і поширюють так хворобу. Схаменіться нарешті! Мені байдуже, чи вірите ви в цю недугу! Ми з моїми колегами опираємося на доказову медицину. І щодня зустрічаємося зі смертю. Просто одягніть маску, дотримуйтеся дистанції – це ж не так важко! Допоможіть нам, бо наприкінці тижня будемо мати колапс!

Директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Михайло Поляк: Ситуація більш ніж критична: кожен день від COVID-19 помирає 12 закарпатців. За минулий тиждень кількість хворих зросла на 24% - щодня виявляють понад 500 нових випадків коронавірусної інфекції. Захворюваність дітей збільшилася на 5%. Поступає багато хворих у віці 35-45 років, які, на жаль, також помирають. Усі палати інтенсивної терапії на сьогодні у закладі заповнені - вільних місць немає.

Директор КНП «Центр легеневих хвороб» Василь Скрип: Боротися треба разом, а «червона» зона – це не вирок, а інструмент. Сьогодні у Центрі легеневих хвороб десятки людей потребують реанімаційної допомоги. На шести ліжках реанімаційного відділення перебуває сім хворих, четверо – на апараті ШВЛ. Кожен день напруга у роботі зростає. Неможливо безмежно розширювати ліжка. Тому дуже важливо, щоб кожен розумів, що саме від нього зараз залежить врегулювання цієї ситуації.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат