«Мале карпатське коло» - проєкт, що стане новим витком у розвитку туристичного та економічного потен

25.12.2021 16:01 ПОДІЇ

Він бере свій початок від польського кордону Львівської області та простягається через Карпати аж до кордону з Румунією, повідомив перший заступник голови ОДА Мирослав Білецький.

Про етапи та стадії реалізації проекту, включеного до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівницвто», у межах області говорили сьогодні на нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля разом із головою Закарпатської ОДА Віктором Микитою. Окрім того, у нараді також взяли участь голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, секретар РНБО Олексій Данілов та інші.

«Мале карпатське коло» охоплює 218,7 км доріг у межах Закарпаття. З них доріг державного значення – 128,5 км, доріг місцевого значення – 86 км.

Окрім того, 4,2 км треба збудувати цілком нової дороги, яка з’єднає Закарпатську та Львівську області, і це - найскладніша частина проекту.

Відрадно, що, реалізовуючи цей проект, три області мають цілковиту підтримку на державному рівні і з боку Уряду, і з боку Верховної Ради та РНБО. Керівництво держави підтримало ініціативу пропозицію від Закарпаття разом із дорожньою інфраструктурою проекту розвивати і прикордонну. Адже переваги від відкриття пункту пропуску Яблунівка – Ремете (Гута) на українсько-румунському кордоні очевидні і для області, і для країни загалом.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат