Білецький: Готовність реконструкції Закарпатського центру нейрохірургії і неврології – 90%

16.12.2021 18:11 ПОДІЇ

Сьогодні керівництво Закарпатської області інспектувало два заклади охорони здоров'я.

Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Сьогодні разом із головою Закарпатської ОДА Віктором Микитою проінспектували роботу двох медичних закладів – Обласної клінічної лікарні ім. А.Новака та Обласного центру нейрохірургії і неврології.

Наразі в Обласній клінічній лікарні ім. А.Новака у «ковідному» відділенні перебувають 65 пацієнтів, з них 60 потребують кисневої терапії. Зараз усі ліжка, відведені для пацієнтів із підозрою чи підтвердженим діагнозом COVID-19, забезпечені киснем: 49 ліжок підключені до централізованого кисню, 101 – до кисневих концентраторів. Однак є намір забезпечити централізованим киснепостачанням увесь ліжковий фонд закладу. Саме тому тут тривають роботи щодо розширення існуючої мережі киснепостачання та підключення закупленої кисневої станції.

Один із найбільш знакових проектів року, що минає, - завершення реконструкції Обласного центру нейрохірургії і неврології, будівництво якого тривало понад 12 років. Проінспектували хід будівельних робіт, які повинні завершитися до кінця року.

Готовність об’єкта – 90%. Для цього з Державного фонду регіонального розвитку виділили 27 млн грн., а з обласного бюджету – 11 млн грн.

Понад 90 млн грн. виділили на закупівлю передового оснащення. Найбільш очікуване у закладі обладнання – ангіограф. Його планують доставити у заклад вже до кінця цього тижня.

В Обласному центрі нейрохірургії і неврології буде можливість створити якісні умови лікування для пацієнтів та роботи – для медиків, тут буде доступ до унікальних медичних послуг, аналогів яким не буде в області, та і в Україні таких небагато. Введення цього корпусу в експлуатацію і старт його роботи стане великою перемогою кожного закарпатця, - написав на своїй сторінці у Фейсбук Мирослав Білецький.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат