В одному з сіл Ужгородщини з`явилася сучасна амбулаторія

25.10.2021 14:27 ПОДІЇ

 

Сьогодні на Закарпатті стало на одну якісну і сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини більше. Новозбудований заклад такого типу відкрили для громади Коритнян, повідомляє перший заступник голови ОДА Мирослав Білецький.

Ця амбулаторія – одна із 37, які збудували у межах національної програми «Доступна медицина». Для цього з Державного бюджету було виділено майже 5,5 млн грн. Об’єкт дофінансували з місцевого бюджету, а кошти ці спрямували на закупівлю меблів, обладнання та інвентарю.

В амбулаторії у с. Коритняни обслуговуватимуть мешканців двох сіл – Коритняни і Кінчеш, загалом це 2500 осіб. Тут є кабінет лікаря, де комфортно оглянути пацієнта, кабінет для огляду дітей, для щеплень, стерилізаційна та власна лабораторія.

Щодня у закладі працюватимуть два сімейних лікарі.

При проектуванні тут відмовилися від газового опалення, що в нинішніх умовах полегшує роботу закладу та заощаджує кошти на опалення.

Як і інші новозбудовані амбулаторії, заклад отримав службове авто, яке допомагатиме медичним працівникам реагувати на виклики, або ж у разі необхідності дозволить оперативно доставити пацієнта у спеціалізований заклад охорони здоров’я.

Реалізація проєкту такого роду – це результат спільної роботи керівництва держави і влади на місцях. Покращення якості життя, доступ до якісних медичних послуг на всіх рівнях – пріоритет для Президента та керівництва Закарпаття.

До кінця року плануємо відкрити ще декілька новозбудованих амбулаторій у різних громадах області задля покращення якості медичних послуг у сільській місцевості.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат