Рахівщина оговтується від руйнівного паводку

12.07.2021 16:53 ПОДІЇ

10 червня внаслідок інтенсивних короткочасних дощів (55 міліметрів за півдоби, що складає 42 % від місячної норми) та захаращення русел у верхніх притоках річки Тиса Рахівського району сформувався паводок, який призвів до негативних наслідків.

В окремих населених пунктах Рахівського району (Ясіня, Лазещина, Богдан та Луги) було підтоплено 157 дворогосподарств, в тому числі 98 житлових будинків. Також стихія пошкодила 10 автотранспортних засобів, зруйнувала ряд об’єктів інфраструктури тощо.

В смт Ясіня було пошкоджено 4 км ґрунтової дороги по вул. Стебний та 300 м асфальтного покриття. Це призвело до обмеження сполучення із близько 400 дворогосподарствами. Станом на 12 липня проїзд забезпечений. Також відбулося підтоплення автошляху Н 09 «Мукачево-Рогатин-Львів» завдовжки 30 м поблизу смт Ясіня. Через це дорога кілька годин була перекрита.

Було знищено 50 мостових переходів через р. Стебний до житлових будинків по вул. Стебний. Також на даній вулиці пошкоджено 2 км берегоукріплення. Внаслідок перезволоження зафіксовано зсувні процеси, в зоні яких знаходиться 20 житлових будинків по вул.Стебний. Станом на 17:00 11 липня загрози житловим будинкам не було.

В с.Луги та частково в с.Богдан було припинено електропостачання, яке вже відновили. Бригадою Ясінянської дільниці Рахівського РЕМ проводяться роботи по відновленню трансформаторної підстанції.

Рятувальники, спільно з лісівниками та нацгвардійцями розчищають русла річок, відкачують воду з підвальних приміщень та колодязів, розкрижовують дерева. Проводилася робота і по розчистці дворогосподарств та підвальних приміщень від сміття та намулу.

ЗМІ повідомляють про щонайменше 10 автомобілів, яких змила та понівечила вода.

Роботи тривають і сьогодні.

Організовано роботу штабу з ліквідації наслідків негоди при Рахівській РДА. Проводиться подворовий обхід. Дані щодо наслідків негоди уточнюються.

Станом на сьогодні підтоплень житлових будинків немає. Інформація про загиблих та травмованих не надходила.

Рахівським ВП ГУ НП вживаються заходи щодо встановлення місця перебування 65-річного мешканця смт Ясіня, вул. Стебний. Чоловік пішов шукати коня і зник. Згодом рятувальники знайшли труп коня та рештки возу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат