На Закарпатті реконструюють два мости на дорозі до держкордону з Польщею

29.06.2021 21:09 ПОДІЇ

Про необхідність відкриття пункту пропуску Лубня - Волосате на держкордоні з Польщею, йдеться вже давно. Це дуже перспективний туристичний маршрут. З українського боку є прекрасний Ужанський нацпарк, а з польського - Бещадський національний парк.

Більше того, у травні 2019 року в тестовому режимі було відкрито тимчасовий пункт пропуску Лубня - Волосате і лише за один день його перетнуло сотні туристів.

Але вже через рік ідея відкриття постійного пункту пропуску трошки пригальмувала. Справа в тому, що в червні 2020 року у результаті стихії на закарпатському боці біля польського кордону обвалився міст.

І ось зараз обласна влада рапортує, що на цій дорозі в напрямку Польщі наразі ведуться інтенсивні роботи з реконструкції мостів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

"У межах автомобільної дороги О070202 (Львів-Самбір-Ужгород)-Лубня -Держкордон з Польщею продовжують капітальний ремонт одразу двох мостів, які перебували в аварійному стані.

Ступінь готовності одного з них вже сягнув 80%. Серед наймасштабніших робіт – укріплення берегів габіонними ящиками.

Окрім того, підрядник вже демонтував існуюче покриття мосту, бетонну опору та існуючу бетонну стяжку. У подальшому влаштує монолітну залізобетонну плиту на мості, перехідні плити і зроблять нове асфальтобетонне покриття.

Аби реалізувати цей проект, з Дорожнього фонду Закарпаттю на обидва об’єкти виділили 4 млн 800 тис. грн.

За три тижні планують завершити ремонт на цих інфраструктурних об’єктах, надалі це суттєво полегшить проїзд на згаданому маршруті"
, - написав Білецький.

Нагадаємо, що саме Білецький на Форумі ЗАКАРПАТТЯ У ПРАГНЕННІ ДО РОЗВИТКУ ТА ЗГУРТОВАНОСТІ: ЩО МАЮТЬ ЗРОБИТИ ВЛАДА І ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО під час презентації Підкарпатської магістралі говорив про необхідність ремонту дорожнього вузла в прикордонні з Польщею, де, власне, братиме початок ця магістраль, яка повинна об'єднати всі найкращі курорти Закарпаття.

http://prozak.info/Suspil-stvo/Na-Zakarpatti-rekonstruyuyut-dva-mosti-na-dorozi-do-derzhkordonu-z-Pol-scheyu

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат