На Закарпатті понад 200 гектарів земель геокадастр раптово роздав підставним особам з інших областей

12.11.2020 13:46 ПОДІЇ

Про це учора повідомив Віталій Глагола.

"Нещодавно призначили нового начальника управління держгеокадастру Івана Завальнюка і його заступником Івана Голуба. На минулому тижні їх терміново викликали до Києва у відрядження і в.о. на кілька днів поставили такого собі Богдана Хранюка. Чоловік не розгубився - за два дні на посаді, 5-6 листопада, новоспечений в.о. встиг роздати більше 200 га землі. Зокрема:

  • 60 га в самому Виноградові) землі колишнього радгоспу заводу «Виноградівський»;
  • Берегівський: 40 га в таких селах як Бене, Четфалва, Гать, Мужієво;
  • Ужгородський: села Кибляри, Ірлява;
  • Рахівський: Ясіня;
  • Тячівський;
  • Мукачівський;

Сьогодні планується роздача земель на Полонині Руній. Загалом понад 200 гектарів за кілька днів. Землі в тому числі роздавались на піджаків із інших областей України. Заяви про виділення землі були миттєво розглянуті. Вчора подав заяву - сьогодні отримав гектари", повідомив Віталій Глагола.

На все це відреагував голова Закарпатської ОДА Олексій Петров:

"У ці хвилини відбувається засідання КМУ ініційоване головою Держгеокадастру Романом Лещенком, на якому розглядається передача об’єднаним територіальним громадам земель державної власності.

Моя позиція з перших днів призначення на посаду – повний мораторій на відчуження державних земель до передачі їх у власність ОТГ. Земля – найцінніший інвестиційний ресурс і саме громада повинна розпоряджатися нею на свій розсуд. Просив «земельників» дотримуватися цього принципу.

Однак, скориставшись відрядженням керівництва Управління до Києва, окремі негідники-чиновники із числа колишніх начальників цього відомства, вдалися до відчайдушних кроків. Застосували масштабну схему відчуження більше 200 Га закарпатських земель підставним особам, переважно з-за меж області.

Звертаюся до усіх правоохоронців області – миттєво відреагувати на дані факти! Це має стати справою честі для вас – розкриття і притягнення до відповідальності усіх причетних осіб. Найскандальніша земельна афера року повинна стати наймасштабнішою кримінальною справою останніх років!"

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат